Nytt CHAdeMO-adapter til Nordkjosbotn, etter “test” av Skibotn Superlader

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

TOCN plasserer stadig ut nye CHAdeMO-adaptere for utlån på steder der det er langt mellom superladere. Neste lokasjon blir Circle K i Nordkjosbotn, noe sør for Tromsø, ca fem mil fra superladeren i Skibotn.
Hvorfor det blir slik, er en litt spesiell historie:

For det første – den gir reisende til og fra Tromsø litt færre bekymringer ift. lading, der man kan låne adapteret for å lade, og deretter kjøre rett videre – uten avstikker for å lade, om man kommer via E8.
For det andre kan det være greit å ha en plan B i de tilfellene der en en superlader er nede. En skulle ikke tro det skjedde så ofte, men av og til skjer det.

Nylig var den finske teslaklubben på luftetur over grensen til Skibotn, der de etter en del kjøring måtte lade for å kunne komme seg tilbake til Finland igjen. Det er superlader der, så selvfølgelig koblet de seg på for å lade. Dessverre gikk det ikke så bra som tenkt å koble alle bilene på nesten samtidig, og alle ladepunktene ble plutselig strømløse. Etter et nødrop via både PM og innlegg på Facebook, fikk Teslas superladerteam telefon fra både grunneier og fra TOCN om de ladefaste finnene.

Etter at Tesla  hadde fått feilsøkt i sine systemer ringte de og fikk ordnet med elektriker som kjørte for å ordne opp. Tesla fikk også bragt på det rene at driver av bensinstasjonen i Nordkjosbotn hadde hurtiglader, men at han ikke hadde noe TOCN CHAdeMO adapter tilgjengelig. Han ville på spørsmål fra Tesla gjerne være vert for et. Som foreslått, så gjort. I disse dager sendes det derfor et CHAdeMO-adapter til Nordkjosbotn.
Et TOCN CHAdeMO ladeadapter kan benyttes mot at man under lading legger igjen førerkortet eller bankkortet i kassen. Les mer her.

Tekst: Vigdis Asbjørnsen, TOCN

Legg igjen den første kommentaren