Teslas destinasjonsladeprogram

Tesla har siden sommeren 2016 satt opp en mengde destinasjonsladere på hoteller, restauranter og andre destinasjoner i hele Europa, og mange av disse i Norge. Dette gjør det mulig for eiere å lade mens man gjør andre ting; sover, spiser, handler eller liknende på sin destinasjon.

Ved en destinasjonslader trenger du ikke å ha med deg ladekabel da dette ligger klart fra Tesla til å plugge i bilen.

Er du eier av et hotell, en restaurant, kjøpesenter, butikk eller tilsvarende, er det mulig å ta kontakt med Tesla for å søke om å få satt opp destinasjonsladere.

Har du som teslaeier en idé om hvor det kan være velegnet å få opp en lader, send en melding til Tesla.

Hvem kan benytte destinasjonsladere

På hoteller vil vanligvis slike ladere være forbeholdt hotellets gjester, men om man ringer eller tar kontakt på forhånd, kanskje bestiller lunsj på hotellet eller betaler for ladingen, kan det hende man kan få slippe til likevel.

Noen slike ladere er merket med “kun Tesla”. Disse er det bare Tesla som kan benytte. De øvrige som ikke er merket slik, kan benyttes av alle elbiler med mulighet for type-2 lading.

Ladeeffekt

Ladeefekten på laderne kommer helt an på hvor mange Ampere som er satt av per lader. Laveste effekt er 3.6kW, den beste (om man har dobbeltlader) er på 22kW.

Hvor

Hvor disse laderene er, kan sees på Tesla’s hjemmesider på følgende adresse:
https://www.teslamotors.com/no_NO/destination-charging
En kjapp test med en mobiltelefon, viser at kartet vil vise deg de laderne som er i din umiddelbare nærhet.image

I versjon 2.17.37 av SW på bilen, kom det støtte for søk på destinasjonsladere. Under ser du hvordan du kan få destinasjonsladere opp på kartet i bilen.

13077148_10154888251499408_1948495312_n