Lekkert veianlegg åpnet i Bamble, med 20 nye Tesla V3-ladere

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Det ble en storstilet åpning med mange inviterte i Bamble sist fredag, 3. juli 2020. Circle K slo på stortromma og inviterte samferdselsministeren, toppfolkene fra Circle K, fra de ulike samarbeidspartnerne innen elbillading og fra ledelsen i Tesla Norge.

– Det er en veldig stor glede å få lov til å åpne Circle K E18 Bamble, proklamerte samferdselsministeren Knut Arild Hareide. Han fikk æren av å klippe over den røde snoren, mens trompetfanfaren ljomet over hele plassen.

Det splitter nye veianlegget sto helt ferdig med 28 ladeplasser, fordelt mellom 20 CCS-superladere fra Tesla og Circle Ks åtte egne hurtigladere. I tillegg er det 25 døgnhvileplasser for tungtransport, bensin og diesel, tømming av bobiler, lekeplass og sitteplasser ute og inne.

Per Persson fra Lørenskog var en av de første med Model 3 som ladet bilen sin på Circle K i Bamble.

Skulle bare innom for en kort pause
Per Persson fra Lørenskog ble en av de første som fikk ladet sin Model 3 på denne splitter nye superladerstasjonen ved Circle K. Det er laget et nydelig anlegg og enkelt å komme seg inn i rett plassering i forhold til stolpene.

– Jeg ante ikke at det var blitt muligheter for å lade på denne strekningen. Jeg skulle bare ta en kort pause med familien som ønsket seg litt å drikke, og hunden vår skulle ha seg en liten luftetur. At det også gikk an å lade bilen mens vi var her, passet jo enormt bra, fortelle Persson. Han har kjørt Tesla i flere år allerede, men bare et halvt år som eier av Model 3. Han synes Model 3 er lettere å håndtere, enklere å parkere, og han lovpriser Dog Mode-funksjonen i bilen.

– Utrolig morsomt at vi fikk med oss denne åpningen og flott at TOCN også kunne være med, til tross for at det er ferietid, synes Persson.

TOCN stilte med tre fra styret
Hele tre personer fra klubbens styre og stell var til stede på åpningsdagen. Klubben kunne også, i samarbeid med Tesla Mobile Service, raskt invitere medlemmene til popup-oppgradering av bilens ladesystem. Altså til lading via CCS-standarden, noe som raskt viste seg å være et populært stunt.

TOCN kunne by på kaffe, Miniguider og klubbmerker.

Tesla Mobile Service var på plass
Tesla stilte altså med tre biler fra Mobile Service, og flere fikk utført lett servicekontroll (filterskifte etc.), mulighet for skifte av dørhåndtak samt oppgradert sine Teslaer til CCS-lading i løpet av denne fredagen.

CCS-oppgradering i gang. Foto: Roger Kolbu, TOCN

Tesla Norge stilte også med egen stand og en Model 3 demobil, som flere fikk muligheten til å ta en nærmere kikk på og prøvekjøre.

– Det har skjedd enormt mye når det gjelder mobilitet de siste årene, og det er bred enighet i Norge om å redusere utslippet av klimagasser. Med stadig flere elbiler på veiene ønsker Circle K å være i forkant av utviklingen, sa kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen, som setter stor pris på samarbeidet med Tesla Norge.

Kun CCS-lading
Alle nye superladerstasjoner som Tesla nå prosjekterer og setter opp, blir av typen V3. Disse har kun CCS-ladegrep, og passer derfor bare til Model 3, samt Model S og X produsert etter sommeren 2019. I tillegg kommer tidligere S/X-modeller som er blitt oppgradert til CCS.

Denne nye stasjonen har nå dukket opp i kartet på alle bilene som kan lade med CCS, og stasjonen er fullt operativ og et flott anlegg å besøke. Stasjonen ligger for øvrig ved avkjøringen til Langrønningen.
Kanskje blir det deg som kan ta en pause i Bamble neste gang du er på Tesla-tur?

Tekst: frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver og Roger Kolbu
Foto: Vigdis Margrethe Løver, Roger Kolbu og Elise Gundersen (alle fra styret i TOCN)

Circle K sitt nye servicesenter, med Teslas 20 V3-ladestolper på eget område. Alle drone-bilder: Roger Kolbu, TOCN

To av de tre Tesla Mobile Service-bilene som var på plass. Foto: Roger Kolbu, TOCN