Trenger du å sikre din ladekabel?

Artikkel, Nyttig informasjon

Av: Terje Choi Førsund

Tesla bygger ut sitt ladenettverk med imponerende hastighet. Likevel må de fleste ty til lading på andre lokasjoner til tider. Med tanke på at en Type2-ladekabel fort koster 2-3.000 kroner, og UMC vesentlig mer – er det svært kjedelig å bli frastjålet kabelen. Prisen er jo én ting. Men hva gjør du underveis på bilferie til Kroatia… Hvor lett er det å få tak i ny kabel umiddelbart da? Derfor er det lurt å sikre din ladekabel.

Legg kabelen i gropa, og dytt den tett inntil dekket.

Norskprodusert

Norske www.uunknown.no produserer og selger en 3D-printet “fjøl” som har spor for kabel. Brettet er bygget for at du lar bilen stå parkert på den. Selve kabelen ligger beskyttet i sporet sitt, mens dekket blir selve “låsen” liggende øverst. Dermed kan ingen rappe en verdifull kabel mens du nyter en god lunsj mens batteriet fylles opp. “Fjøla” er liten nok til at den passer helt fint nederst i rommet til venstre i bagasjerommet. TOCN-medlemmer har rabatt hos BilKomponenter, de selger også dette brettet. Handler du der får du 10% rabatt.

Ingen kan få med seg ladekabelen nå!

Det finnes også andre muligheter for sikring, med hengelås inn i spilene i felgen osv. Men med en sånn plate burde du være sikker.


Tekst og foto: Terje Førsund

Legg igjen den første kommentaren