Lade Jul på Rygge Supercharger

Uncategorized

Av: Roger Kolbu

Teslas superladeanlegg på Rygge er blitt oppført i rekordfart, og er nå straks klar for åpning. Fredag var alt arbeid utført på området (så nær som oppmerking), testing av det tekniske utstyret var gjennomført – og godkjent.

I alt 34 av de 42 planlagte ladepunktene står nå klare for bruk, og alt som står igjen før stasjonen kan åpnes, er å koble tilførselskablene fra kontrollrommet sammen med hovedtrafostasjonen på den andre siden av veien.

Det mangler altså fortsatt fire (av 21) trafoskap, samt de åtte ladepunktene disse skal betjene. Samtlige 42 sokler er plassert, og som vi ser på bildet ovenfor, er også kabler klargjort for de åtte siste punktene.

Hafslund, som i dag inspiserte anlegget, uttaler at alt er klart for strømsetting kommende mandag kveld, men at det er opp til Tesla å bestemme om det samtidig skal åpnes for ordinær lading.

Tekst og foto: Roger Kolbu

Legg igjen den første kommentaren