Gratis lading for alle – på Teslas superladere i dag!

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Tesla Supercharger-jubileum i Europa: Gratis lading for alle elbiler tirsdag 29. august!

Vi i TOCN gratulerer Tesla så mye med 10 vellykkede år med Supercharging!


I en pressemelding, skriver Tesla følgende:
Nøyaktig 10 år etter åpning av den første Supercharger stasjonen i Europa, inviterer Tesla alle elbileiere til å lade gratis den 29. august fra klokken 09:00 og ut dagen.

Dette initiativet er en del av Teslas Electric Summer markeringer, og er en takk til Tesla-samfunnet som har bidratt til at Supercharger-nettverket er et av de største, mest pålitelige og beste ladenettverkene i Europa. For eiere av andre elbiler enn Tesla er dette en fin mulighet til å teste nettverket vårt og få flere ladealternativer ettersom over 70 % av nettverket vårt nå er åpent for alle elbiler i Europa og Midtøsten.

Lading som bare virker
Den 29. august 2013 åpnet de første stasjonene i Norge. 10 år senere dekker nettverket 36 land i Europa, Midtøsten og Afrika, med godt over 1000 lokasjoner og over 13 000 individuelle Superchargere. Over tid, med bedre integrering av nettverket i bilene våre og i Tesla-appen, har opplevelsen blitt smartere mens vi har holdt det enkelt og intuitivt. Bare plugg i og lad. Med en 99,95 % funksjonstid i 2022, klarte også Tesla å utvide nettverket samtidig som vi holdt det ekstremt pålitelig.

 Mer enn 70 % av nettverket er nå åpent for alle elbileiere
Åpningen av nettverket til andre elbiler enn Tesla startet i november 2022 som en del av et pilot-program. Etter måneder med innsamling av data og tilbakemeldinger har dette blitt et fullverdig tilbud. Det åpne nettverket er det største ultraraske ladenettverket i Europa med over 9 200 Superchargere og 660 stasjoner som tillater lading for alle elbiler. Gjennom dette programmet kan elbileiere få tilgang til nettverket gjennom noen få enkle steg, og til en rimelig pris.

Electric Summer feiringene startet i juli og har fortsatt i høyt tempo i august med arrangementer med Drive-In kino i utvalgte europeiske byer. I dag, 29. august, har vi fått denne Drive-In kinoen til Arna utenfor Bergen, og den 1. september topper vi det hele med en 10-års jubileumsfest i Nova Spektrum i Lillestrøm hvor alle er invitert til å besøke en oppslukende utstilling av Teslas produktøkosystem. Du kan melde deg på her.

*Ladeøkten din må være påstartet innen klokken 23:59, vilkår og betingelser finner du her.