Tesla-laderne lyser opp vintermørket i Nesseby kommune

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Etter lange arbeidsdager, godt samarbeid med Tesla Norge og Nesseby kommune, kunne Mietinen Maskin AS invitere til stor åpning av 3 Tesla-superladere. Nå kan turistene bare komme på besøk i nord. Her kan det lades døgnet rundt.

På den aller siste soldagen i Varangerbotn, i lett snøvær og 8 kuldegrader, ble det lys i Teslas nye superladestasjon. På bordene under teltduken ble det servert Battery, julebrus og pepperkaker. Blomsterbuketten, som ordfører Knut Store mottok etter åpningstalen, inneholdt også ledninger og batterier, for på denne siste soldagen skulle ladestasjonen feires på skikkelig vis.

Hele 11 Tesla-sjåfører tok turen til Varangerbotn i Nesseby kommune, langt nord i Finnmark. Verdens nordligste og Europas østligste superlader er nå i drift. At dette var en stor dag for Tesla-eierne i Finnmark, er vel nesten ikke verd å poengtere. Tesla-eierne i Finnmark har gledet seg utrolig lenge etter å få skikkelige lademuligheter. En av de fremmøtte kjørte derfor fra Kautokeino – bare for å få ladet på de nye superladerne. En kjøretur på rundt 40 mil for å komme seg til Varangerbotn, lade opp en nesten strømtom bil, før han kunne starte på den 40 mil lange veien hjem igjen.

–  Nesseby kommune har virkelig stått på for å få dette til. Ordfører Knut Store har stått i spissen for å legge til rette for at Tesla Norge skulle legge superladeren nettopp til Nesseby kommune og Varangerbotn. Dette er med på å gjøre kommunen til et knutepunkt for hele området og starten på et fremtidig senter ved siden av ladestasjonen, mente Kjell Mietinen, daglig leder i Mietinen Maskin AS.

– Sola forsvinner i dag, fredag 20. november, så ingen ting passer bedre enn å få strøm i laderne til Tesla og lys i ladestolpene, sa en stolt ordfører, som feiret dagen sammen med alle de fremmøtte.

 
– Jeg gleder meg til neste sommer når alle turistene kommer til Nesseby og skal lade på denne fine plassen her, sa Jonas Ali Ghanizadeh. Teslaen hans var den første som fikk strøm etter den offisielle åpningen fredag 20. november.
Over ser du et intervju med ham, som den første (offisielle) Tesla-eieren som fikk ladet i Varangerbotn.

Tre ladestolper står nå klare i Varangerbotn. Etter hvert vil kommunen starte bygging av et senter på området. Plakaten mellom laderne viser planene.

Tesla Norge har foreløpig ikke planlagt flere ladestolper på området, men det er god plass til flere.

Se for øvrig opptak av livesendingen på Nesseby kommunes Facebook-side: https://fb.watch/1ZWEdrjuv5

Tekst: frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver
Foto: Nesseby kommune, Ståle Ørjan Nilsen