Superladeren i Svolvær, Lofoten er endelig i drift

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Tesla har oppfattet at superladerne i Norge får mye å gjøre denne sommeren. Derfor har de raskt snudd litt på utbyggingskabalen, og sørget for at Svolvær nå er nær ferdigstilt og åpnes så raskt som mulig.
Torsdag 16. juli er endelig superladerstasjonen operativ!

Tesla har i sitt superladernettverk lagt føring for at det i år skal komme mange nye superladerlokasjoner i den nordlige delen av Norge. Grunnet Covid-19-situasjonen, er imidlertid utbyggingen av de fleste av disse til dels kraftig forsinket.

Prioritert
Nå har altså Tesla lagt all fokus på en av de nye lokasjonene, og dette skjer etter innspill fra TOCN og eiere som har savnet gode lademuligheter i Lofoten-området.

Den nye superladeren får 4 stolper av V2-typen (versjon 2), som altså kan lade via både CCS og Type 2. Dette betyr at man ikke er avhengig av å ha oppgradert sin Model S eller X for å kunne lade på denne nye stasjonen.
Årsaken til at denne plasseringen får V2-ladere, er at Tesla i all hast hentet inn fire ladestolper fra en annen lokasjon som nylig er blitt kraftig utvidet.

Da det ikke finnes tilførsel av 400 volt i området, måtte Tesla sette inn en skilletrafo, slik at bilene kan lades med den høyere voltstyrken de krever (350/400 volt).

Laderne er plassert her:
Trollfjordgata, 8300 Svolvær
https://maps.app.goo.gl/4DmEZJFMQUqJMEkn8

Vi gratulerer Tesla med superrask fremdrift, og regner med at de fire stolpene blir flittig benyttet i sommer.

Foto: Hans Petter Heimro