Skarnes Superlader innviet

Artikkel
Mikke og Minni

Av: Vigdis Asbjørnsen

Rett før jul ble den lenge etterlengtede superladeren på Skarnes erklært klar til bruk. Ønsket var å få til en markering før jul, på tross av at forvarselet om ferdigstilt lader kom veldig tett på (som det jo ofte gjør). Det var likevel stor vilje fra alle aktører om å få til et fint arrangement. Lørdag 21. desember var dagen.

Lørdagen møttes og kjørte en noenlunde samlet flokk fra Kløfta. Såvidt det kunne telles, var det ca 15 biler herfra.

Vel fremme ble alle vel tatt imot av daglig leder og kjøkkensjef Ulf Inge Vien, hotellsjef Tina Nguyen Barkbu og ansatte på Slobrua Gjestegård. Totalt 25 biler var på plass ved åpningen.

Det ble servert gratis gløgg og pepperkaker, og det var hest-og-vogn-turer for barna før programmet startet.

Henrik og Håkon syntes det var gøy med tur
Ordfører Knut Hvithammer

Ordfører i kommunen, Knut Hvithammer, gratulerte med ladestasjon, og påpekte at veien laderen dekker, er en av de mest trafikkerte grenseovergangene til Sverige, og at det var flott at Tesla i samarbeid med gjestegården hadde fått etablert lader der. Styreleder i Tesla Owners Club Norway, Satheesh Varadharajan, sa noen ord om klubben og minnet om at de som ville kunne få med seg klubbens miniguide.

 

Styreleder Satheesh Varadharajan i TOCN

Den lokale komikeren Øyvind Roos, underholdt med vitser og spillopper på trekkspill, før han fikk selskap av sangerinnen Eva Vermundsberget, og sammen satte de oss alle i en god julestemning. Eier av gjestegården, Halvard Veflen, gratulerte også. Deretter var det på tide å offisielt åpne laderen med snorklipp. Flankert av trekkspillfanfare, ble båndet klippet av ordfører Hvithammer. Med dette ble alle laderne midt på plassen strømsatt, og mulig å benytte.

Øyvind Roos og Eva Vermundsberget
Halvard Veflen
Melgardsbrua stilte med hest og kjerre.
Saksen som ble benyttet er en saks Tesla har benyttet ved mange offisielle superladeråpninger gjennom årene, og kom til Skarnes med bilkolonnen.
Saks overlevert, klar for snorklipp

 

Arrangementet ble avsluttet med fyrverkeri etter at det var blitt noe mørkere. I mellomtiden var det mulig å ta seg en matbit i restauranten, som denne dagen serverte en deilig julebuffét.

Fakta om laderen
Det er 16 ladepunkter til sammen, der åtte av dem er av typen man rygger inn på, mens de resterende åtte er av typen “drive through” – som egner seg godt for biler med henger.

Fasciliteter
Slobrua Gjestegård har både hotell og matservering. På sommerstid er det åpen lekepark her.

Mikke og Minni
Mikke og Minnie er gode venner, og sees ofte i lekeparken som ligger ved siden av gjestegården.
Slobrua Gjestegård


Foto: Terje Førsund, Vigdis Asbjørnsen og Tina Nguyen Barkbu