Tre med Tesla på ladetreff

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Det var fullt på alle ladestolpene på superladeren i Holmestrand da TOCN sist helg inviterte til sjekk av batterienes tilstand. Sigurd Johannes Ingvaldsen løp i skytteltrafikk mellom de ladende bilene og samlet inn data. En sur vind og sludd i kastene gjorde dagen litt strevsom, men folk var blide og fornøyde allikevel. Resultatet av testen kommer senere, og som medlem av kaffegjengen på ladetreff, kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg til å snakke litt mer med noen av deltakerne. Her kommer litt fra tre Tesla-eiere som deltok på ladetreffet.

 

Olav Hollingsæter fra Horten
Olav har en Model S fra 2014 som har kjørt ca 50.000km hittil.

– Jeg er med her, selv om jeg egentlig ikke har følt at batteriet i min bil har tapt seg så veldig mye, men litt tregere har det faktisk blitt nå i sommer, forteller Olav. Han er veldig fornøyd med Tesla sitt ladenettverk, og han synes han kommer fint fram til de destinasjonene han ønsker.

– Men det er litt dumt at det går så sakte å lade opp når jeg ankommer superladeren med halvfullt batteri. Det har jeg lagt merke til de gangene jeg har vært på langtur. Så da blir det ikke noe påfyll på superladeren, men heller plugger meg inn på hjemmeladeren når jeg har kommet meg hjem.

Leif Roar Nilssen fra Holmestrand
Leif Roar kjøpte sin Tesla Model S 2015 model av en kamerat som hadde den fra den var helt ny.

– Jeg storkoser meg med all teknologien i bilen min. Jeg pendler fram og tilbake til Oslo hver ukedag, og synes bilen fungerer helt supert, forteller Leif Roar. Han har kjørt elbil i flere år, og før Tesla var det en Leaf som fraktet ham til og fra jobben.

– Jeg frøs mye da jeg kjørte Leaf, men Teslaen er helt topp, med utrolig mange fordeler. En trygg og solid bil, mener Leif Roar. Han synes det er kjekt med alle ladestasjonene rundt omkring som gjør det enkelt på dra på langturer. 

– Vi dro en gang over fjellet til Vestlandet, i snøstorm. Alle bilene vi møtte lå strødd rundt i grøftene, mens vi suste flott gjennom store snøskavler som lå midt i veien. Han forteller at om det skulle være noe negativt med Tesla, så må det for hans del være software-oppdateringene. De kan gjøre at bilen sliter og får mange feilmeldinger. Spesielt når det kommer nye easter eggs. Men etter noen restarter, ordner det fint igjen. Så egentlig er det veldig lite negativt med Tesla, ifølge Leif Roar.

Thor Olav Sørlie fra Grimstad
Med sin Model S fra 2014, reiste Thor Olav hele veien fra Grimstad til Holmestrand for å bli med på ladetest. Han vært Tesla-eier siden 1. februar i år, og kjøpte bilen med gratis superlading av en lokal bilforhandler, som hadde tatt den i innbytte.

– Jeg må jo være med og teste bilen min skikkelig, mener Thor Olav. Han deltok på ladetreffet i sommer, men da kræsjet PCen som skulle ordne med datainnsamlingen. Derfor ville han bli med denne gangen også.

– Det jeg liker aller best med Teslaen er at det er en veldig god og behagelig bil å kjøre, og så liker jeg superladesystemet til Tesla, sier Thor Olav. Han forteller at han kjøpte bilen først og fremst på grunn av pendling til og fra jobb.

– Bilen blir for det meste ladet hjemme om natten på vanlig stikk, men superlades omtrent én gang i uka. På innkjøpslisten står en skikkelig hjemmelader, og den kommer snart opp på veggen, avslutter Olav Sørlie. Ladetestsjefen Sigurd Ingvaldsen kommer nemlig en kjapp tur innom for å sjekke alle dataene. Resultatet av ladetesten presenteres senere her på nettsidene.

Tekst og foto: Vigdis Margrethe Løver

Legg igjen den første kommentaren