Luftig treff i Bodø

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Det ble både luftig, vindfullt og til dels svært kjølig under TOCNs andre Tesla-treff i Bodø sist fredag. Det satte imidlertid ingen demper på humøret til de godt over 20 deltakerne som hadde meldt seg på.

Tesla-eierne i Nordland er nok de raskeste til å reagere når det dukker opp en mulighet for å treffes. Treffet ble arrangert særdeles spontant, og selv om invitasjonen dukket opp kun to dager før treffet fant sted, tok det ikke mange timene før de aller fleste hadde registrert seg som deltakere.

Det var det faktum at Tesla endelig hadde etablert seg fast i Bodø, med både salgsavdeling og servicesenter, som førte til at vi gjerne ville følge opp vårt treff i august 2018 med et nytt.

Mange Teslaer
I Bodø er det mange Teslaer. Mange. Og i tiden etter vårt besøk i 2018, har det tydeligvis også meldt seg et behov for lokale ekstratjenester. Derfor ble også årets program krydret med presentasjon av flere aktører, slik som Hurtigruta Carglass – en av TOCNs første samarbeidspartnere. Men flere skulle det bli.

Oddvar Østli, en lokal Tesla-eier, var selv svært tent på å få på plass et Tesla-treff, og sørget for (via sin arbeidsgiver, Widerøe) at arrangementet fikk sitt tilhold utenfor Widerøes hangar, rett ved flyplassen. Dette som et resultat av Corona-situasjonen vi er inne i.

Dermed kunne vi også utvide programmet, og med god avstand mellom deltakerne, ble vi presentert tjenester fra flere aktuelle aktører i området.

Svært godt oppmøte
Vi var tre representanter fra TOCN som tok turen oppover denne gang. Styreleder Satheesh Varadharajan, Nestleder Vigdis Asbjørnsen, og Organisasjonskonsulent Roger Kolbu.

Satheesh Varadharajan åpnet treffet med å fortelle om status for klubben, hvordan vi jobber med Tesla, og vår uavhengighet mot dem – slik at medlemmenes interesser ivaretas på beste måte. Han uttrykte oss sin glede over den responsen klubben hadde fått på sin invitasjon, og at så mange var til stede. Dernest fulgte Roger Kolbu opp med å fortelle om hvordan treffet var blitt til, samt hvordan programmet var tenkt gjennomført.

Deretter fulgte Eirik Odden fra Tesla. Han var også ildsjel bak det første treffet vi avholdt. Denne gang skulle han og hans kollega, Fredrik Rosvoldaunet, tilbringe 6 uker i byen. Åpenbart var det gjort en god innsats under tidligere salgsrunder, for det var mange lokale Teslaer å se i gatene. Eirik fortalte om Teslas satsning i Bodø, og ikke minst om at deres servicesenter allerede hadde gjennomført både service og reparasjoner på en rekke biler gjennom de to siste ukene. Ingen grunn til å lenger sette av en ferieuke for å ta serviceturen til Tromsø eller Trondheim, eller sende bilen med Hurtigruten til Tromsø for fiks, der altså.

Magnus Svendsen (til venstre i midten), daglig leder i Hurtigruta Carglass Bodø, hadde satt opp eget telt for sin presentasjon. Han fortalte om deres serviceomfang, og ramset opp en rekke gode medlemsfordeler de kunne tilby TOCN-medlemmer.

I samme telt fant vi også Lasse Arntsen (til høyre i midten) fra Haaland Elektro Bodø. Han kunne tilby ulike muligheter og løsninger innen elbil-lading, og har allerede avtaler med flere dominerende aktører, både som kunder og leverandører.

Sondre Dahl Rydningen fra Solfilmgarasjen.
Outlaw detailing drives av Nicholas Breivik (th) og Alf-Inge Korneliussen Østli.

Outlaws detailing og Solfilmgarasjen er to lokale bedrifter som holder til under samme tak i Bodø. Dermed utfyller de hverandre også, innen sine spesialområder polering, beskyttelse og ulike former for bruk av folie. De behandler kundenes biler som sine egne, og bruker mye tid på å perfeksjonere resultatet. De benytter Rupes sine produkter, samt CarPros coating på ruter, lakk og plast.

Amund Ulset Monssen, eieren av en gjennomført stylet blå Model S 100DL – med kjennetegnet «MODEL S», fortalte om alle endringer og tilpasninger han hadde utført på sin bil i tiden etter registreringen i januar 2017. At dette etter hvert var blitt til en lekker og svært påkostet bil, hersket det ingen tvil om. Med påmonterte spesialkameraer i grillen, har han ekstraordinært god oversikt over veien foran bilen. Han får lydvarsel ved uventede objekter i veibanen eller i veikanten.

Etter å ha fått servert alle disse inntrykkene, sto det kun to poster igjen på programmet. En liten kjøretur i kolonne på de flotte veiene rundt Bodø, og deretter litt servering av mat og drikke.

Siden programmet så langt ble avholdt utendørs, og noen av deltakerne valgte å reise hjem etter kjøreturen, bestemte vi oss for å servere pizza og mineralvann til de gjenværende, i Teslas store (og varme) salgslokaler. Det var dessuten rikelig tilgang på Antibac, så dette kunne vi gjennomføre, fortsatt godt innenfor FHIs anbefalinger.

Etter noen timers hyggelige samtaler, kunne vi igjen takke de fremmøtte for et usedvanlig hyggelig samvære en fredag ettermiddag.

Vi vil definitivt legge til rette for at flere av de ovennevnte aktørene vil komme inn som TOCNs medlemsfordeler i Nordland.

Tekst: Roger Kolbu
Foto: Roger Kolbu og Vigdis Asbjørnsen