Prisoversikt for Supercharging i Norge, mars 2023

Artikkel

Av: Roger Kolbu

TOCN sjekker jevnlig prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, denne gang 105 stasjoner – 3 nye siden sist. Her får du hele oversikten, som også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker, samt maksimal ladestyrke på den enkelte stasjon!

Ikke betalende medlem ennå?
Her kan du lese mer og starte ditt medlemskap: https://www.tocn.no/konto/register

Prisendringer
Grunnet den mer stabile strømprisen, endrer Tesla nå prisene sjeldnere. TOCNs oversikter vil derfor fortsette å presenteres én gang pr. måned.
Prisene i tabellen nedenfor ble innhentet 24. mars 2023.

Endringer fra forrige oversikt
Prisene er denne gang nedjustert, gjennomsnittlig med drøye 16 prosent fra forrige oversikt. Det er selvsagt gledelig.

Differensiering
Tesla har, som tidligere, valgt å differensiere prisingen gjennom døgnet, slik at lading i tidsrommet 20:00 – 16:00 er rimeligst, mens tidsrommet 16:00 – 20:00 får et pristillegg på ca. 10 prosent.

I bilen og appen er døgnet delt opp i tre tidsintervaller, men to av disse er for tiden identiske. Tabellen nedenfor viser derfor de to reelle prisintervallene – som også er de samme som for lading av ikke-Teslaer.

OBS! Visningen av prisendringene gjelder off-peak tidsrommet (20-16), der lading for Tesla-eiere er rimeligst.

Justeringer
Prisjusteringene denne gang er fra -43,69 % til -2,33 %.

Økning
Ingen stasjoner har fått økt sine priser denne gang.

Gjennomsnittsprisen (mellom kl. 20:00 og 16:00) er for tiden kr. 3,59 pr. kWh, en nedgang på kr. 0,69 (-16,34 prosent) siden februar 2023.

Nye stasjoner siden forrige oversikt
Tre nye stasjoner er åpnet siden forrige oversikt. Disse er: Forus, Gardermoen/Jessheim og Rjukan.

Nye tillatelser siden forrige oversikt
Stord, Narvik og Førde har nå fått byggetillatelse. Arendal er under konstruksjon, og forventes åpnet i mai. Kilde: Supercharge.info

De rimeligste stasjonene
Pr. 24. mars 2023, er det Sandane som har den laveste ladeprisen, med kr. 2,25 pr. kWh. Deretter er neste laveste pris kr. 2,35 (Molde og Trondheim). Laveste Supercharger-pris i februar, var kr. 3,30 pr. kWh.

De dyreste stasjonene
Landets dyreste superlader er fortsatt Treungen, hvor ladingen mellom kl. 20:00 og 16:00 nå koster kr. 4,55 pr. kWh. Høyeste Supercharger-pris i februar, var kr. 5,20 pr. kWh (også Treungen).

Stasjoner med uendret pris
Ingen stasjoner har uendret ladepris denne gang.

Prisene denne gang er innhentet 24.03.2023 av Roger Kolbu (TOCN).


Lading av ikke-Teslaer
Husk også at de fleste av Teslas Supercharger-stasjoner (for tiden 85 av 105) nå er åpne for andre bilmerker. Både Storjord og Sørkjosen er åpnet for andre biler siden forrige oversikt.
Les mer her: https://www.tocn.no/2022/05/hvilke-superchargere-er-apne-for-andre-elbilmerker


Prisoversikten fremover vil være såpass omfattende, at vi velger å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

Stasjoner kun for lading av Tesla
Stasjoner med stolper markert med røde tall, er kun åpne for lading av Tesla. Der finner man heller ingen ladepriser for andre bilmerker.

Maksimal ladestyrke
Maksimal ladestyrke på ladestasjonene er oppgitt i kW. Flere av ladestasjonene er utvidet med nye V3-stolper (250kW), slik at de har stolper av både type V2 (150kW) og type V3. Opplysningen gjenspeiler da de kraftigste stolpene på stasjonen.

Sammenlikningsprisene gjengitt i kursiv, er prisene fra forrige oversikt (februar 2023).


Forklaring av tabellen
Tesla/abonnement er den prisen Tesla-eiere betaler for ladingen (dersom du ikke har fri superlading for bilen). Dersom du skal lade en annen bil enn Tesla, kan du abonnere på lading. Dette koster kr. 129,- pr. måned.
Uten abonnement er den prisen det koster å lade andre bilmerker, dersom du ikke abonnerer på superlading.


Klikk på bildet for å laste ned PDF med hele prisoversikten.


Forrige prisoversikt (februar 2023) finner du her.

Kilde: Roger Kolbu
Foto: Roger Kolbu, TOCN

3 kommentarer

Legg igjen din kommentar