Prisoversikt for Supercharging i Norge, januar/februar 2023

Artikkel

Av: Roger Kolbu

TOCN sjekker jevnlig prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, denne gang fortsatt 102 stasjoner. Her får du hele oversikten, som også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker, samt maksimal ladestyrke på den enkelte stasjon! Artikkelen er oppdatert med siste prisjustering.

Ikke betalende medlem ennå?
Her kan du lese mer og starte ditt medlemskap: https://www.tocn.no/konto/register

Hyppigere prisendringer
Tesla endrer nå prisene hver uke. TOCN har dessverre ikke kapasitet til å innhente nye priser hver uke, så våre oversikter vil nok fortsette å komme én gang pr. måned, og da fortrinnsvis i midten av hver kalendermåned.
I januar gjennomførte ikke Tesla endringer hver uke, og derfor har vi avventet ny oversikt. Prisene i tabellen nedenfor ble først innhentet 26. januar, men disse hadde allerede endret seg, og derfor oppdatert med nye priser 1. februar.

Endringer fra forrige oversikt
Prisene er denne gang nedjustert, gjennomsnittlig med 33 prosent fra forrige oversikt. Det er selvsagt gledelig.

Differensiering
Tesla har, som tidligere nevnt, valgt å differensiere prisingen gjennom døgnet, slik at lading i tidsrommet 20:00 – 16:00 er rimeligst, mens tidsrommet 16:00 – 20:00 får et pristillegg på ca. 10 prosent.

I bilen og appen er døgnet delt opp i tre tidsintervaller, men to av disse er for tiden identiske. Tabellen nedenfor viser derfor de to reelle prisintervallene – også for lading av ikke-Teslaer.

OBS! Prisendringene gjelder off-peak tidsrommet (20-16), der lading for Tesla-eiere er rimeligst.

Justeringer
Prisjusteringene denne gang er fra -46,62 % til +3,23 %.

Økning
Fem stasjoner har så vidt fått økt sine priser (1,05 til 3,23 prosent): Honningsvåg, Innhavet, Kautokeino, Mosjøen og Skaidi.

Gjennomsnittsprisen (mellom kl. 20:00 og 16:00) er for tiden kr. 4,28 pr. kWh, en nedgang på kr. 2,30 (-32,99 prosent) siden desember 2022. En fornuftig nedjustering i dagens strømmarked.

Nye stasjoner siden forrige oversikt
Ingen nye stasjoner er åpnet siden forrige oversikt.

Nye tillatelser siden forrige oversikt
Oslo – Bogstadveien, Evenes og Kristiansand har nå fått byggetillatelse. Stavanger – Tvedtsenteret er under konstruksjon, og forventes åpnet i løpet kort tid. Kilde: Supercharge.info

De rimeligste stasjonene
Pr. 1. februar 2023, er det Åfjord som har den laveste ladeprisen, med kr. 3,30 pr. kWh. Deretter er neste laveste pris kr. 3,35 (Trondheim og Volda). Laveste Supercharger-pris i desember, var kr. 4,25 pr. kWh.

De dyreste stasjonene
Landets dyreste superlader er nå Treungen, hvor ladingen mellom kl. 20:00 og 16:00 nå koster kr. 5,20 pr. kWh. Høyeste Supercharger-pris i desember, var kr. 7,40 pr. kWh.

Stasjoner med uendret pris
Ingen stasjoner har uendret ladepris denne gang.

Prisene denne gang er innhentet 01.02.2023 av Roger Kolbu (TOCN).


Lading av ikke-Teslaer
Husk også at de fleste av Teslas Supercharger-stasjoner (for tiden 80 av 102) nå er åpne for andre bilmerker.
Les mer her: https://www.tocn.no/2022/05/hvilke-superchargere-er-apne-for-andre-elbilmerker


Prisoversikten fremover vil være såpass omfattende, at vi velegr å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

Stasjoner kun for lading av Tesla
Stasjoner med stolper markert med røde tall, er kun åpne for lading av Tesla. Der finner man heller ingen ladepriser for andre bilmerker.

Maksimal ladestyrke
Maksimal ladestyrke på ladestasjonene er oppgitt i kW. Flere av ladestasjonene er utvidet med nye V3-stolper (250kW), slik at de har stolper av både type V2 (150kW) og type V3. Opplysningen gjenspeiler da de kraftigste stolpene på stasjonen.

Prisene gjengitt i kursiv, er prisene fra forrige oversikt (desember 2022).


Forklaring av tabellen
Tesla/abonnement er den prisen Tesla-eiere betaler for ladingen (dersom du ikke har fri superlading for bilen). Dersom du skal lade en annen bil enn Tesla, kan du abonnere på lading. Dette koster kr. 129,- pr. måned.
Uten abonnement er den prisen det koster å lade andre bilmerker, dersom du ikke abonnerer på superlading.


Klikk på bildet for å laste ned PDF med hele prisoversikten.


Forrige prisoversikt (desember 2022, oppdatert 23.12.2022) finner du her.

Kilde: Roger Kolbu
Foto: Roger Kolbu, TOCN