Prisoversikt for Supercharging i Norge, mai 2023

Artikkel

Av: Roger Kolbu

TOCN sjekker jevnlig prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, denne gang med 106 stasjoner. Her får du hele oversikten, som også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker, samt maksimal ladestyrke på den enkelte stasjon!

Ikke betalende medlem ennå?
Her kan du lese mer og starte ditt medlemskap: https://www.tocn.no/konto/register

Prisendringer
Grunnet den mer stabile strømprisen, endrer Tesla prisene stadig sjeldnere. TOCNs oversikter vil derfor fortsette å presenteres ca. én gang pr. måned. Kanskje sjeldnere, dersom Tesla ikke har foretatt justeringer.

Prisene i tabellen nedenfor ble innhentet 19. mai 2023 (samt 25. mai, for nyåpnede Arendal). Det har i tiden mellom forrige oversikt (24. mars 2023) og denne, ikke vært gjort noen prisendringer fra Teslas side.

Endringer fra forrige oversikt
Prisene er denne gang i gjennomsnitt oppjustert med 6,64 prosent fra forrige oversikt. Det er en moderat justering.

Differensiering
Tesla har, som tidligere, valgt å differensiere prisingen gjennom døgnet, slik at lading i tidsrommet 20:00 – 16:00 er rimeligst, mens tidsrommet 16:00 – 20:00 får et pristillegg på ca. 10 prosent.

I bilen og appen er døgnet delt opp i tre tidsintervaller, men to av disse er for tiden identiske. Tabellen nedenfor viser derfor de to reelle prisintervallene – som også er de samme som for lading av ikke-Teslaer.

OBS! Visningen av prisendringene gjelder off-peak tidsrommet (20-16), der lading for Tesla-eiere er rimeligst.

Justeringer
Prisjusteringene denne gang er fra -17,24 % til +26,00 %.

Økning
63 stasjoner har fått økt sine priser denne gang.

Gjennomsnittsprisen (mellom kl. 20:00 og 16:00) er for tiden kr. 3,77 pr. kWh, en oppgang på kr. 0,18 (6,64 prosent) siden mars 2023.

Nye stasjoner siden forrige oversikt
Arendal SuC er åpnet siden forrige oversikt. Det skjedde 25. mai.

Nye tillatelser siden forrige oversikt
Vøringsfossen, Krokstadelva og Verdal har nå fått byggetillatelse. Arendal er klar, og venter kun på godkjenning. Kilde: Supercharge.info

De rimeligste stasjonene
Pr. 23. mai 2023, er det fortsatt Sandane som har den laveste ladeprisen, med kr. 2,80 pr. kWh. Deretter er neste laveste pris kr. 2,95 (Åfjord og Trondheim). Laveste Supercharger-pris i mars, var kr. 2,25 pr. kWh.

De dyreste stasjonene
Landets dyreste superlader er nå den eldste stasjonen på Gol, hvor ladingen mellom kl. 20:00 og 16:00 nå koster kr. 4,60 pr. kWh. Høyeste Supercharger-pris i mars, var kr. 4,55 pr. kWh (Treungen).

Stasjoner med uendret pris
Åtte stasjoner har uendret ladepris denne gang.

Prisene denne gang er innhentet 19.05.2023 av Roger Kolbu (TOCN).


Lading av ikke-Teslaer
Husk også at de fleste av Teslas Supercharger-stasjoner (for tiden 86 av 106) nå er åpne for andre bilmerker.
Les mer her: https://www.tocn.no/2022/05/hvilke-superchargere-er-apne-for-andre-elbilmerker


Prisoversikten fremover vil være såpass omfattende, at vi velger å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

Stasjoner kun for lading av Tesla
Stasjoner med stolper markert med røde tall, er kun åpne for lading av Tesla. Der finner man heller ingen ladepriser for andre bilmerker.

Maksimal ladestyrke
Maksimal ladestyrke på ladestasjonene er oppgitt i kW. Flere av ladestasjonene er utvidet med nye V3-stolper (250kW), slik at de har stolper av både type V2 (150kW) og type V3. Opplysningen gjenspeiler da de kraftigste stolpene på stasjonen.

Sammenlikningsprisene gjengitt i kursiv, er prisene fra forrige oversikt (mars 2023).


Forklaring av tabellen
Tesla/abonnement er den prisen Tesla-eiere betaler for ladingen (dersom du ikke har fri superlading for bilen). Dersom du skal lade en annen bil enn Tesla, kan du abonnere på lading. Dette koster kr. 129,- pr. måned.
Uten abonnement er den prisen det koster å lade andre bilmerker, dersom du ikke abonnerer på superlading.


Klikk på bildet for å laste ned PDF med hele prisoversikten.


Forrige prisoversikt (mars 2023) finner du her.

Kilde: Roger Kolbu
Foto: Roger Kolbu, TOCN

3 kommentarer

Legg igjen din kommentar