Prisoversikt for Supercharging i Norge, november 2022

Artikkel

Av: Roger Kolbu

For niende gang har TOCN sjekket prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, fortsatt 97 stasjoner. Her får du hele oversikten, som denne gang også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker!

Ikke betalende medlem ennå?
Her kan du lese mer og starte ditt medlemskap: https://www.tocn.no/konto/register

Som ventet er prisene justert ned
Prisene er denne gang betydelig redusert, hvilket oppfattes som en rett og rimelig beslutning.

Differensiering
Men, Tesla har også valgt å differensiere prisingen gjennom døgnet, slik at lading i tidsrommet 20:00 – 16:00 er rimeligst, mens tidsrommet 16:00 – 20:00 får et pristillegg på ca. 10 prosent.

I bilen og appen er døgnet delt opp i tre tidsintervaller, men to av disse er for tiden identiske. Tabellen nedenfor viser derfor de to reelle prisintervallene – også for lading av ikke-Teslaer.

Reduksjon
Fra forrige prisendring, har samtlige stasjoner fått redusert pris pr. kWh.. Reduksjonen er på mellom kr. 1,15 og kr. 2,45 kroner (hvilket tilsvarer -18,75 til -51,22 prosent).

Økning
Ingen økninger denne gang.

Gjennomsnittsprisen (mellom kl. 20:00 og 16:00) er for tiden kr. 4,41 pr. kWh, en nedgang på kr. 1,78 (30,31 prosent) siden oktober 2022. Dette må anses som en naturlig justering, gitt at strømprisen i det siste har normalisert seg igjen.

Nye stasjoner siden forrige oversikt
Ingen nye stasjoner er åpnet siden forrige oversikt. Vestby Supercharger har nå fått doblet sin kapasitet, til 40 stolper – det samme antallet som nyåpnede Grålum, like sør.

Nye tillatelser siden forrige oversikt
Den nye stasjonen i Svolvær har nå fått byggetillatelse. Rjukan, Innlandsporten, samt Ullevål i Oslo, er alle under konstruksjon, og forventes åpnet i løpet av desember.

Nærmere 20 nye Supercharger-stasjoner åpner i Norge denne høsten. Mer om dette i denne artikkelen.

De rimeligste stasjonene
Pr. 14. november 2022, er det altså kommet en reduksjon i pris for samtlige stasjoner, og laveste pris har Brekkvasselv og Svolvær, begge med kr. 2,00 pr. kWh. Deretter er neste laveste pris kr. 2,05 (Karasjok).

De dyreste stasjonene
Det er også skjedd en endring for landets dyreste ladere, hvor lading i Lampeland, Lillehammer og Nes i Ådal nå koster kr. 5,85 pr. kWh. Høyeste pris i oktober var kr. 8,00 pr. kWh.

Stasjoner med uendret pris
Ingen stasjoner står uendret denne gang.

Prisene er som vanlig innhentet av Per-Torben Sørensen (TOCN-medlem) og Roger Kolbu (TOCN).


Lading av ikke-Teslaer
Husk også at de fleste av Teslas Supercharger-stasjoner (for tiden 75 av 97) nå er åpne for andre bilmerker.
Les mer her: https://www.tocn.no/2022/05/hvilke-superchargere-er-apne-for-andre-elbilmerker


Prisoversikten denne gang er såpass omfattende, at vi har valgt å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

Stasjoner med stolper markert med røde tall, er kun åpne for lading av Tesla. Der finner man heller ingen ladepriser for andre bilmerker.

Prisene gjengitt i kursiv, er prisene fra forrige oversikt (oktober 2022).


Forrige prisoversikt (oktober 2022, oppdatert 26.09.2022) finner du her.

Kilde: Roger Kolbu og Per-Torben Sørensen
Foto: Roger Kolbu, TOCN

1 kommentar

Legg igjen din kommentar