Prisoversikt for Supercharging i Norge, desember 2022

Artikkel

Av: Roger Kolbu

For tiende gang har TOCN sjekket prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, nå hele 102 stasjoner. Her får du hele oversikten, som også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker, samt maksimal ladestyrke på den enkelte stasjon!

Ikke betalende medlem ennå?
Her kan du lese mer og starte ditt medlemskap: https://www.tocn.no/konto/register

Hyppigere prisendringer
Tesla endrer nå prisene hver uke. TOCN har dessverre ikke kapasitet til å innhente nye priser hver uke, så våre oversikter vil nok fortsette å komme én gang pr. måned, og da fortrinnsvis i midten av hver kalendermåned.

Som ventet er prisene igjen justert opp
Prisene er denne gang er igjen økt, hvilket skyldes en klar oppgang i strømprisen.

Differensiering
Tesla har valgt å differensiere prisingen gjennom døgnet, slik at lading i tidsrommet 20:00 – 16:00 er rimeligst, mens tidsrommet 16:00 – 20:00 får et pristillegg på ca. 10 prosent.

I bilen og appen er døgnet delt opp i tre tidsintervaller, men to av disse er for tiden identiske. Tabellen nedenfor viser derfor de to reelle prisintervallene – også for lading av ikke-Teslaer.

OBS! Prisendringene gjelder off-peak tidsrommet (20-16), der lading for Tesla-eiere er rimeligst.

Reduksjon
Ingen prisreduksjonerer denne gang.

Økning
Fra forrige prisendring, har samtlige stasjoner fått økt pris pr. kWh.. Økningen er på mellom kr. 1,55 og kr. 3,25 kroner (hvilket tilsvarer +26,50 til +117,39 prosent).

Gjennomsnittsprisen (mellom kl. 20:00 og 16:00) er for tiden kr. 6,58 pr. kWh, en oppgang på kr. 2,18 (60,11 prosent) siden november 2022. Dette må anses som en naturlig justering, da strømprisen i det siste nok en gang har steget kraftig.

Nye stasjoner siden forrige oversikt
Fem nye stasjoner er åpnet siden forrige oversikt. Disse er: Elverum West, Fauske, Ullevål (Oslo), Veggli og Åfjord.

Nye tillatelser siden forrige oversikt
Gudvangen, Tvedtsenteret (Stavanger), Gardermoen, Vestnes og Norfjordeid har nå fått byggetillatelse. Rjukan, Innlandsporten, samt den nye stasjonen i Svolvær, er alle tre under konstruksjon, og forventes åpnet i løpet kort tid.

Nærmere 20 nye Supercharger-stasjoner åpner i Norge denne høsten. Mer om dette i denne artikkelen.

De rimeligste stasjonene
Pr. 23. desember 2022, er det fortsatt Brekkvasselv og Svolvær som har de laveste ladeprisene, begge med kr. 4,25 pr. kWh. Deretter er neste laveste pris kr. 4,30 (Fauske og Karasjok). Laveste pris i november var kr. 2,00 pr. kWh.

De dyreste stasjonene
Det er også skjedd en normalisering av prisene. Landets dyreste ladere er nå 61 i tallet, hvor ladingen mellom kl. 20:00 og 16:00 nå koster kr. 7,40 pr. kWh. Høyeste pris i november var kr. 5,85 pr. kWh.

Stasjoner med uendret pris
Ingen stasjoner står uendret denne gang.

Prisene denne gang er innhentet av Roger Kolbu (TOCN).


Lading av ikke-Teslaer
Husk også at de fleste av Teslas Supercharger-stasjoner (for tiden 80 av 102) nå er åpne for andre bilmerker.
Les mer her: https://www.tocn.no/2022/05/hvilke-superchargere-er-apne-for-andre-elbilmerker


Prisoversikten denne gang er såpass omfattende, at vi har valgt å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

Stasjoner kun for lading av Tesla
Stasjoner med stolper markert med røde tall, er kun åpne for lading av Tesla. Der finner man heller ingen ladepriser for andre bilmerker.

Maksimal ladestyrke
Maksimal ladestyrke på ladestasjonene er oppgitt i kW. Flere av ladestasjonene er utvidet med nye V3-stolper (250kW), slik at de har stolper av både type V2 (150kW) og type V3. Opplysningen gjenspeiler da de kraftigste stolpene på stasjonen.

Prisene gjengitt i kursiv, er prisene fra forrige oversikt (november 2022).

Klikk på bildet for å laste ned PDF med hele prisoversikten.


Forrige prisoversikt (november 2022, oppdatert 15.11.2022) finner du her.

Kilde: Roger Kolbu
Foto: Roger Kolbu, TOCN

1 kommentar

Kommentarfeltet er stengt.