TOCNs julekalender 8. desember 2021

Julekalender 2021

Av: Roger Kolbu

Er du kommet godt i gang med julegaveinnkjøpene? Denne dagen er det faktisk siste frist til å få sendt julepakker til USA og en del andre land. Blåtimekosen i dag er å kikke på TOCNs julekalenderluke. Nyt den.

Det finnes mange forbud og påbud i våre dager, og ikke alle er like artige eller greie å følge. Tenk deg at det ble helt forbudt å kjøre bil på spesielle dager? Det var det faktisk i 1908, og har også vært det noen få ganger siden. I dag er nok bilkjøringen en velsignet ting, og en Tesla stiller så klart i klassen som den beste bilen å velge.

TOCN legger til rette for medlemmene våre, mens Elbilforeningen gjør den store politiske jobben. Vi trenger både klubber og foreninger som kan hjelpe og pushe på når det ser vanskelig ut. I kalenderlukene finner du våre samarbeidspartnere, og de står i første rekke med sine tilbud. I julekalenderen vår finner du også bilder fra vårt rikholdige arkiv, tips og triks fra TOCNs medlemmer. Litt god familiehygge gjør dagene litt enklere for deg selv og familien.

Her kan du se alle tidligere “luker” og medlemstilbud i årets julekalender!

Er du ennå ikke blitt medlem?
Det kan ordnes i en fei. Klikk deg inn på denne lenken, registrer deg som medlem, og snart kan du nyte alle medlemsfordelene klubben tilbyr. Velkommen inn i klubben i dag!


Kalenderen for 2022 er klar for salg!


Høstens lille fotokonkurranse ga oss muligheten til å lage en ny kalender for året 2022. Ta en titt – og bestill kalenderen her!


Presentasjon av TOCNs samarbeidspartnere:


Har du for liten bil til å frakte mega-juletreet du skal ha på julaften, men har fått deg Tesla med tilhengerfeste? Sjekk ut VIP Trafikkskole som holder til i Sarpsborg. Her ordner du deg slik at du kjører lovlig med tilhenger. Sjekk ut kjøreskolen i dag.


I nettbutikken til Scandic Shine kan du bestille julegavene til deg selv og din Tesla, eller til familien med onkler og tanter som også har biler. Om du bor i nærheten av Verdal kan du også få ordnet behandling til bilen din også. Sjekk ut og se hvilke gode prisavslag Scandic Shine gir til TOCNs betalende medlemmer. Se også deres juletilbud her!


Spesialtilbud, kun i førjulstiden:
Her må du kjappe deg, dersom du finner et godt juletilbud fremover. Disse tilbudene dukker opp enkelte dager i førjulstiden, og varer kun i meget begrenset tid. Kanskje tilbudet kan være med på å lette litt på stresset fremover?

Dagens spesialtilbud:


Poleringssenteret Mysen gir alle klubbens betalende medlemmer følgende tilbud:
I perioden 08.12.2021 til 31.01.2022 får du hele 20 % medlemsrabatt på alle typer behandling av bilen.
Logg deg inn på deres medlemsfordelside for fremgangsmåte ved bestilling.


TOCNs egne tips og triks:

Det er flere ting du kan gjøre for å beskytte Teslaen din mot tyveri. Her kommer 5 gode tips å prøve ut:

1. Aktiver Pin-to-Drive: Du kan lage en fire-sifret sikkerhetskode som må tastes før hver kjøretur.

2. Du kan deaktivere Passive Entry. Da må du trykke to ganger på taket på FOB, og dørene går deretter opp.

3. Dersom bilen din har kameraer, bør du aktivere Sentry Mode når du forlater bilen. Da filmes all aktivitet rundt bilen din.

4. Dersom du har en eldre Tesla, kan du oppdatere nøkkelfob med den nyeste krypterte maskinvaren. Send ønsket til Tesla i appen.

5. Du kan oppbevare nøkkelen i en beholder som blokkerer elektromagnetiske overføringer. En metallboks, en RIFD-blokkeringshylse eller et “faradaybur” er løsningen.


Familiehygge i ventetiden:
I dag setter vi i gang med å bake pepperkaker som kan spises akkurat når dere selv ønsker. Tegn en Tesla, og lag en fin mal i papp. Skjær ut Teslaen av pepperkakedeigen med en ikke altfor skarp kniv. Stek den i ovnen i passe lang tid, sånn ca 10 minutter. Pynt den med melis og Non-Stop når den er blitt kald. Hei og hurra. Pepperkake-Teslaen er klar til å nytes sammen med en kopp med kakao eller gløgg. Det er skikkelig førjulskos, det.

Tesla Owners Club Norway ønsker alle en riktig god førjulstid!

Tekst og idé: Vigdis Margrethe Løver
Foto: Ingolf Zeiner Pettersen