Applaus for Model Y

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Høy feststemning i visningsrommet på Tesla Skøyen i Oslo, da Model Y viste seg fram for femti inviterte TOCN Signaturmedlemmer. Beundringen lyste i blikkene, og nysgjerrigheten var stor.

Model Y ble saumfart fra alle kanter, da den tirsdag kveld denne uken kom rullende inn i salgslokalet på Tesla Skøyen i Oslo.

Selv om noen kunder allerede har fått utlevert sin Model Y denne uken, var interessen meget stor for et personlig møte med denne nye Tesla-modellen. TOCN har et meget godt samarbeide med Tesla Norge, og det er noe som det settes ekstra stor pris på. Klubben fikk derfor lov til å starte festen med en helt egen visningskveld, og i løpet av få minutter var de femti utlyste plassene booket.


Sigmund Grønmo fra Lysaker trivdes godt bak rattet i Model Y.

– Denne Tesla-modellen ga meg en veldig god følelse. En simplistisk følelse med bare én skjerm. Bagasjeplassen ser utrolig bra ut, og sitteplassene med høyt innsteg var meget bra, syntes Sigmund Grønmo fra Lysaker. Han kjører for tiden en Model X fra 2016, men venter på en 7-seter Model Y som kan erstatte den han har. Den må han nok vente en liten stund på, men det synes han ikke gjør så mye.

Eirik Røen fra Lørenskog merker seg at byggekvaliteten på Tesla Model Y har bedret seg betraktelig på den tiden som er gått siden hans egen Model S fra 2017 ble laget.

– I forhold til Model S, er det jo et stort pluss at denne nye kan trekke en henger. Eirik har prøvekjørt Model 3, og liker godt denne nye Model Y. Nå gleder han seg veldig til å få prøvekjørt skikkelig ute på gatene, og se hvordan alt virker i forhold til de andre Tesla-modellene.

Eirik Røen fra Lørenskog likte godt Tesla Model Y, og syntes den virket som en solid og godt bygget bil.

Hva som imponerer mest i Model Y?
Dette er noen av  kommentarene hos publikum denne kvelden:

  • Det er bedre plass enn i Model 3.
  • Det er utrolig behagelig å komme litt høyere opp i setet.
  • Matt krom-delete på nesten alt, unntatt Tesla-T-ene foran og bak.
  • Model Y ser både bredere, lengre og større ut enn lillebroren Model 3.
  • Det å sitte i baksetet for en voksen person er en god opplevelse.
  • Under midtkonsollen ved førersetet er det ekstra plass, slik at bena kan strekkes ordentlig ut når en sitter i baksetene også.

Det blir spennende å se hvor lang tid det tar før vi ser Model Y på hvert gatehjørne, mener Fredrik Haugen fra Sandefjord. Han ønsker Model Y velkommen inn i Tesla-familien.

Baksetene kan legges nærmest helt flatt.
Kun en svak helling øverst (seteryggen).

Tekst og foto: Vigdis Margrethe Løver
Ingressfoto: Roger Kolbu
Fotogalleri: Roger Kolbu og Magnus Dahl Hegge
Video og foto av seterygg: Vigdis Asbjørnsen og André Asbjørnsen


Styremedlem Terje Førsund ønsker de inviterte medlemmene velkommen.
Stor applaus da Model Y rullet inn i lokalet.

Det uventet store bagasjerommet på Model Y viste seg å være mest interessant for de besøkende.

Enkelte var veldig ivrige med å sjekke de faktiske målene i bagasjerommet.
Med to enkle knapper, feller man ned baksetene til nær horisontal posisjon. Med den helt flate overgangen fra bagasjeromsåpningen, er dette den perfekte overnattingsbilen, skulle det vise seg.

Litt mat fra Kreativ Catering ble også servert på tampen av arrangementet.

Legg igjen den første kommentaren