Med solskinn og elbil på TrackDay

Artikkel, Fotoalbum

Av: Terje Choi Førsund

Lørdag morgen var 15 ivrige elbil-eiere klare til å begi seg ut på Vålerbanen, etter at KNA hadde sjekket bilen for løse gjenstander osv. Det ble påmeldt 1 Model S, 3 Model X og 10 Model 3, i tillegg til en Porsche Taycan. Solen satte en god ramme på kjøringen, som pågikk fra 09:00 og helt fram til 11:45.

Det ble kjørt i to puljer, slik at både bil, bremser og sjåfør fikk hvilt litt – og batteriet fikk mulighet for litt ekstra påfyll mellom slagene. Ingen tvil om at strømforbruket er ekstra høyt med banekjøring!

Selv med Model X går det unna i tighte svinger

Vålerbanen har godt med røde (og en del blå) stikk, slik at hver bil får ladet med opptil 11 kW. De utålmodige kan jo kjøre til Elverum SuC og hurtiglade, batteriet er sikkert varmt nok til rask lading!

3 på rad

Vålerbanen har en god miks av svinger og rettstrekker. Sikkerheten er godt ivaretatt, både med dyktige flaggvakter og krav om bruk av hjelm. Her er det rom for å kjøre rolig og forsiktig, så vel som å kjøre hardere. 

Med 7-8 biler på banen ad gangen, var det god kontroll og sikkerhet.

Det er en økende interesse for å delta med elbiler på slike banedager,  og vi regner med å kunne invitere flere i de kommende månedene! Vi skal også prøve å “komme på banen” på andre lokasjoner også! 

Når flagget vises, er det tid for aller siste runde. En god anledning til å kjøre rolig og kjøle ned bremsene.

Vi  takker både KNA og ivrige medlemmer som ønsket å bruke noen timer av en solfylt lørdag (22.05.2021) på Vålerbanen.

TOCN er med der det skjer!

Bildene i artikkelen er tatt av Roger, Vigdis og Terje. Ønsker du å sjekke albumene etter bilder av din bil? Ta en titt i disse mappene:

Legg igjen den første kommentaren