Tesla øker prisen på superlading

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Tesla melder i dag at de ser seg nødt til å øke prisen pr. kWt på sine superchargere. Dette etter å ha hatt samme pris siden introduksjonen av betalt superlading i 2017. Kun i 2019 var det en ørliten justering.

Prisjusteringen skjer 2. februar, og er relativt sett ganske formidabel, med en økning fra kr. 1,70 til kr. 2,57 pr kWt. Det er en oppgang på hele 51 prosent.

Når det er sagt; Tesla er fortsatt den rimeligste tilbyderen av høyhastighetslading i Norge. De satser også friskt i 2021, med etablering av flere enn 30 nye superchargere i Norge.

– Prisendringen gjennomføres for å gjenspeile den betydelige investeringen Tesla gjør for å sikre tilgjengelig, pålitelig og brukervennlig ladeinfrastruktur langs alle viktige reiseruter. Fremover vil Tesla evaluere Supercharger-prisene kvartalsvis for å sørge for rettferdig prising i hele Supercharger-nettverket, sier Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

Det er 1 006 Supercharger-ladestolper i Norge, fordelt på 72 stasjoner. Siden mars 2020 har de nye Supercharger-stasjonene Tesla har bygget utelukkende bestått av V3 Supercharging-ladestolper, som gir ladehastigheter på opptil 250 kW.

 

Legg igjen den første kommentaren