Skaidi Supercharger åpnet

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Da kom det melding om at neste supercharger i Finnmark er tilgjengelig for ladende. Stedet er Skaidi, og det ligger enda litt lenger nord enn Varangerbotn.
Det betyr at Skaidi dermed tar over over stafettpinnen som verdens nordligste Supercharger.

Skaidi har fått tre V3-Superchargere, som hver for seg kan yte opp mot 250kW (Model 3 og Y). I tillegg er det nylig blitt tilgjengelig hurtigladere for andre elbiler også. Dette har vært en lenge etterlengtet Supercharger-lokasjon for mange reisende. Både til Nordkapp, men også for gjennomreise i fylket for øvrig, for å kunne få et kortere ladestopp.

Kun CCS
For Model S- og X-eiere: Det er viktig å huske at det kun er CCS-oppgraderte Model S og X som kan lade her med adapter. Model 3 kan benytte disse laderne direkte – uten adapter, som vanlig. 

Funfact
Nordkapp har alltid lokket til seg turister fra både Norge og utlandet, men idet grensene mot Europa etter hvert åpnes, kan det nok være at Skaidi vil få besøk av en ny runde med ambisiøse elbilister, som ønsker å forsøke å slå den gamle verdensrekorden for kjøring og lading av elbil mellom Europas nordligste og sørligste punkt. Det har nok i alle fall stått flere rekordforsøk-deltakere og ventet på å få ladet i Skaidi, enn mange andre steder i Norge.

Det er flott at de to 22kW ladefondsladerne fra TOCN endelig har fått litt “selskap”, etter mer enn fem år i drift.  https://www.tocn.no/2015/08/skaidi/.

Les også om: 

Finnmarks første Tesla Supercharger åpnet i Varangerbotn

Tesla etablerer 35 nye superchargere, også i storbyenes sentrumskjerner

Gjeldende verdensrekord Nordkapp-Tarifa


Foto: Privat
Tekst: Vigdis Asbjørnsen