Vestby Supercharger er åpen

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Uten å på noe vis ha stått markert på Teslas superchargerkart, ble den nye stasjonen, som ligger sør-øst i Viken – kun 27 km fra Rygge Supercharger, åpnet i dag.

Med sine 20 V3-staller, er den blant Europas største superchargerstasjoner med den nye ladertypen.

Fulltallig ved åpning
I det som nok var den mest tåkete dagen hittil i vinter, ble den nye stasjonen satt i drift. Samtlige av de 20 planlagte V3-stallene var på plass, og kun nummermerking og kjøreretningsanvisning mangler.

Fasiliteter
Vestby Supercharger ligger på ett av Vestby Storsenters parkeringsområder, på sørsiden av bygget, og man har således mange muligheter til å benytte ladetiden til shopping og inntak av mat. Senterets åpningstider er 10 – 20 på hverdager, og 10 – 18 på lørdager. Senteret har også Vinmonopol og Burger King, der sistnevnte har 10 – 22 som åpningstider alle dager, unntatt søndag – som er 12 – 22.

På den andre siden av rundkjøringen ved senteret (se bildet over), ligger det også en døgnåpen YX-bensinstasjon (med 7-Eleven).

Kun V3
Som med alle nye superchargerstasjoner i Teslas regi, består denne altså av utelukkende CCS-ladere. Dette betyr at du må ha enten en Model 3, en nyere Model S eller X (fra medio 2019) – eller du har oppgradert din eldre Model S/X til å kunne lade på CCS.

Fordelen med CCS, er at du kan lade med en styrke opptil 250 kW, mot 150 kW på de gamle V2-laderne. I tillegg kan du lade direkte på andre tilbyderes ladestasjoner, uten å måtte benytte et CHAdeMO-adapter. Ladehastigheten vil også være bedre enn det et CHAdeMO-adapter kan yte, og som regel den samme som ved lading på Teslas superchargere (gitt at laderen kan levere opptil 150 kW).

Hvordan få CCS til en eldre Model S/X?
Oppgradering til CCS koster for tiden kr. 3.550,- inkl. adapter. Du bestiller time i Tesla-appen, og som regel tilbyr Tesla at en Mobile Service-bil kommer til deg og utfører jobben.

Tekst og foto: Roger Kolbu (TOCN)

Legg igjen den første kommentaren