Teslaene har rustproblemer

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Er du en av dem som tror at Teslaen din er rustfri? Da kan Oskar Schiøtz i Vestfold Antirust fortelle deg noe annet. 

Både i Oslo og i Vestfold er det muligheter for å sjekke og gi riktige behandlinger for rust på alle typer biler, også Teslaer. TOCNs journalist tok turen ned til Vestfold for å få dette sjekket.

Model S er ikke KUN aluminium
I løpet av få minutter var Teslaen heist opp, og ved hjelp av lampe ble det lyst godt opp i hjulbuene foran. Og jammen var det litt synlig rust på øvre bærearmer på denne også.

Model S fra juni 2016 ble godt opplyst på rustsjekk. Som det ses på bildet er rustangrepet på øvre bærearmer godt synlig.

– Det er en del Tesla model S og Model X-eiere som kjører rundt og «vet» at bilen deres ikke ruster. Saken er at den ruster et par steder, samt på noen jordingspunkter, forteller Oskar Schiøtz, daglig leder og eier av Vestfold Antirust og medeier i Oslo Antirust. Oskar har drevet i denne bransjen i 20 år allerede, og kjører selv en Tesla Model S.

Model 3 er svært utsatt
– Tesla Model 3-eiere tror også at bilen deres ikke ruster, men Model 3 er mye dårligere beskyttet enn Model S og X, forteller Oskar. Vestfold- og Oslo Antirust samarbeider med Bilexperten Bosch (TOCNs samarbeidspartner), og de kunne fortelle at Tesla Model 3, som var helt nye på våren, viste seg å ha rust mange steder allerede på høsten, altså etter kun et halvt år på veien. Forskjermer, bakluken, sidekanaler og bakskjermer blant annet, er laget av stål og er veldig dårlig beskyttet.

– I Model 3 er det benyttet stål på viktige, bærende konstruksjoner, og vi mener at det kommer store rustproblemer, dersom det ikke gjøres noe, forteller Oskar. Firmaet hans har forsøkt å komme i kontakt med Tesla Norge for å gjøre oppmerksom på problemet, og at de ønsker et samarbeide. Hittil har det ikke kommet noen respons fra Tesla Norge.

Kombinasjon av miljøvennlig rustbeskytter og spesialutviklede deksler
Det er Fluid Film lanolinolje som sprøytes på. Miljøvennlig, og effektiv på alle biler, også Teslaer, står det i papirene hos Vestfold Antirust.

Rustbeskyttende deksler laget for Model 3 som kunden selv kan montere, om de ønsker.

Funderud Antirust (samarbeidspartner med Vestfold- og Oslo Antirust), har utviklet et sett med deksler som beskytter mot sprut fra hjulene. Disse dekslene monteres samtidig som bilen antirustbehandles med Fluid Film, og dette gir sammen en meget god beskyttelse mot rust. Det er ikke uten grunn vi kan gi livstidsgaranti på disse bilene, sier Oskar. Det er det ingen andre som gjør.

I tillegg til å legge på rustbeskyttelse på Model 3, så har verkstedet utviklet et sett med deksler som beskytter mot rustdannelse på Model 3. Disse monteres samtidig som rustbehandlingen utføres på verkstedet. Settet med beskyttelsesdeksler kan kunder montere selv, hvis de liker å pusle med bilen. Det følger en detaljert monteringsanvisning.

TOCN-samarbeidspartnere
Straks kommer Funderud Antirust, Oslo Antirust og Vestfold Antirust inn som nye samarbeidspartnere. Da får du plutselig rabatt på behandlingen. Følg med!

Tekst og bilder: journalist Vigdis Margrethe Løver