Elektrisk stemning med Dekkmann

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

For aller første gang var det TOCN-treff i Trondheim. TOCN er med på en miniturné sammen med eget team fra Dekkmann, og torsdag 20. februar var det Trondheim som sto for tur. Stemningen var elektrisk, og medlemmene sugde til seg lærdom om felger og dekk.

To gode treff er gjennomført, ett i Oslo og ett i Trondheim. Kunnskapen om dekk og felger blir gjennomgått i detaljer, så det du ikke vet om dette temaet når du går ut fra treffet, er nesten ikke verd å vite. Dekkmanns 62 avdelinger, med hovedlager i Askim, gjør en stor forskjell for TOCNs medlemmer. De får ekstra gode tilbud på treff, men kan også nyte gode tilbud gjennom hele året.

Det er Rune Andersen, alias Mr. Felg, som tar seg av informasjonen om felger, og de fremmøtte fulgte nøye med i presentasjonen. Rune fortalte om felgproduksjonen som har foregått på forskjellige måter opp gjennom tidene fram til i dag, hvor felgene produseres på en helt annen måte. Nå dreier det seg om støpte felger, smidde felger og det helt nye – nemlig “flow formed” felger. Dette er lettere og sterkere felger som er både støpt og valset i produksjonen.

I Trondheim møtte TOCN-styret opp sammen med Dekkmann. Fra venstre Roger Kolbu, Satheesh Varadharajan, Vigdis Margrethe Løver, Vigdis Asbjørnsen, sammen med Rune Andersen «Mr. Felg».

– Vi blander oss ikke i personlig smak, for alle kan få ha sin bil slik de selv ønsker, men det handler om hva du bør vite når du setter på felger og dekk på bilen din. Alt for å få en optimal sikkerhet under kjøring. Og det er dette vi hos Dekkmann hjelper dere med, forteller Rune Andersen. Dekkmann har laget hjulpakker som passer perfekt til Tesla, og muligheten til å finne den pakken du liker best, er absolutt til stede. Rullemotstand og rekkevidde er nok kanskje noe av det bileierne ikke tenkte så mye på før de fikk seg en Tesla, men det er viktige tema.

– Her var det mye fin info og mange gode tips å ta med seg. Utrolig bra å høre litt om TOCN også, og hvordan klubben arbeider i forhold til Tesla Norge, forteller Karin Axelsson. Sammen med sin samboer, Linus Nygren, er de nybakte Tesla-eiere på andre uken, og synes slike info-kvelder er gull verd.

Litt mat må til når treffet er lagt til vanlig middagstid. Pizza smaker alltid godt.

– De fleste som deltok både i Oslo og i Trondheim kommer nok til å kikke på felger og dekk på en litt annen måte framover, tror Rune Andersen i Dekkmann-teamet. Neste uke er det Bergen sin tur. Onsdag 26. februar fra kl. 17.00 er det treff på Bergen Minde. Vi sees!

Tekst og foto: Journalist Vigdis Margrethe Løver