Med lidenskap og kjærlighet til Model 3

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Vennesla-familien Bjellås, med foreldrene Sondre, Katrine og datteren Emma Marina på 8 år, hentet ut sin Model 3 for litt over en uke siden. Nå har den tilbakelagt 1250 kilometer allerede, og familien er over seg av begeistring for denne fantastiske bilen de har fått.

Denne uken tikket det inn et meget langt innlegg til Facebook-gruppen Tesla Owners Club Norway. En helt fersk Tesla-eier rant over av godord da han beskrev Model 3 og alle dens fortreffeligheter, og det var en ren fornøyelse å lese innlegget hans. Det gjorde oss i TOCN-redaksjonen veldig nysgjerrige, så vi måtte ta en tur til Vennesla og hilse på familien.

Der sto entusiasmen nesten i taket, og datteren Emma Marina på 8 år var like begeistret som foreldrene. Hun viste bilen fram med stor iver og glød, og forklarte alle detaljene inngående til TOCN- fotografen. Og far Sondre istemte hele veien, for en mer fantastisk bil hadde han aldri opplevd noen gang.

– Denne bilen er bygget på lidenskap og kjærlighet. Et smykke av et kjøretøy, utformet ved å forkaste alle de gamle tradisjonene i bilindustrien. Her har de tenkt nytt, spennende og innovativt, fra det fraværende instrumentpanelet, knapper og annet tull. Her dreier det seg om ratt og vei, og ingenting annet, forteller Sondre Bjellås.

Han har kjørt fram og tilbake til Oslo, en tur innom Kongsberg, samt flere turer til Byglandsfjord, hvor veiene er veldig fine, svingete og hvor bilen kunne testes skikkelig ut. Vi lurer på om han har noe negativt å si om bilen, men Sondre kan ikke en gang fortelle noe som helst om knirking, dårlig passform på panelene, setene eller annet som ikke stemmer.

– Alt er helt perfekt på denne bilen, utbryter Sondre.

– Jeg mister nesten pusten hver gang jeg tråkker ned flatt jern, men likevel forflytter bilen seg med stor eleganse og letthet, og ligger som en drøm på veien selv i store hastigheter og krappe svinger, forteller Sondre. Han synes det kan sammenlignes litt med lanseringen av den første iPhone, da den avløste knappetilværelsen med touch-scrolling. Plutselig satt man og scrollet og scrollet fordi opplevelsen var som å komme inn i en helt annen verden. Sondre kjører og kjører, men blir ikke mett av denne bilen.

Til daglig arbeider Sondre Bjellås som IT-arkitekt, og er kanskje litt over gjennomsnittet interessert i teknologi. Tesla Model 3 har akkurat passe størrelse for hans lille familie, og etter å ha kikket litt på Model S og Model X, var han sikker i sin sak. Det måtte bli en Model 3.

– Dette er jo en ganske stor investering for oss, men vi forhåndsbestilte bilen for tre år siden, og var nummer 6 i køen i Kristiansand. Samme kveld den kunne konfigureres i desember, var vi i gang, og valgte Drammen som leveringssted. Vi har kjørt Nissan Leaf i ventetiden, og spart opp penger, og nå er det deilig å kunne kjøre Kristiansand-Oslo uten alt for mange ladestopp på veien, forteller Sondre.

Han ble etter hvert ganske lei av Leafens korte rekkevidde. Kona Katrine var kanskje litt skeptisk til Tesla Model 3 i begynnelsen, men den er nå blåst vekk. Sammen med datterens glede over tegneprogrammet og prompeputa på skjermen, nyter hun kjøreturene like mye som han selv.

– Vi kjører rundt i den aller første Model 3 registrert i Kristiansand, forteller Sondre stolt. Og familie og venner har han allerede kjørt rundt på mange ganger. Om det er noen som ønsker seg en kjøretur, stiller han frimodig opp med sin Tesla.

Sommerferien er allerede under planlegging.
– Det blir bilferie ned til nord-Italia. Denne bilen her har vanvittig mye lagringsplass, så her kan vi få med oss alt vi trenger uten problemer, avslutter Sondre Bjellås. Han kan nesten ikke vente til sommeren og ferietur, men inntil da blir det norske veier som skal testes skikkelig ut i verdens beste bil.

Tekst: journalist Vigdis Margrethe Løver
Foto: Per-Torben Sørensen

Legg igjen den første kommentaren