Model 3 på frieri til Tesla-damene

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Vel 100 Tesla-interesserte damer var innom på Tesla Skøyen da dørene nylig åpnet for en egen damekveld med Model 3 som trekkplaster. Det var aller første gang Tesla arrangerte et treff kun for damer, og de var meget positivt overrasket over den gode responsen.

At damer kunne snakke bare om bil en hel kveld, var det kanskje noen som undret seg over. Men etter denne første kvelden bør all tvil være borte. Damer og bil hører like godt sammen som menn og bil. Og alle de mannlige Tesla-ansatte var også langt unna showrommet denne kvelden.

Goodiebagene var linet opp ved inngangsdøren, og alle som én forsvant de i løpet av de to-tre timene treffet varte. Vertinnene var Teslas egne ansatte damer, sammen med de fire damene fra styret i Tesla Owners Club Norway. Brusende drikke, med og uten alkohol, boblet i glassene, og på et langbord var det dekket opp med deilig fingermat av mange slag. Damene hygget seg enormt, og praten gikk høylytt. Og det var Model 3 og Tesla det dreide seg om i absolutt alle samtalene. Her var det både erfarne Tesla-sjåfører, helt ferske sjåfører og noen som ennå ikke hadde Tesla, men som kanskje så en mulighet som fremtidig eier av en Model 3.

– Denne bilen var utrolig fin, og jeg likte at den har så mye teknologi at en nesten må ha undervisning for å komme seg inn og ut av bilen, utbrøt Michelle Åstrøm fra Nannestad. Hun hadde tatt med stedatteren Helena Slåen (16) for å se på denne bilen som ble bestilt for to og et halvt år siden. I mellomtiden har de kjørt rundt i en Leaf, men nå sto gleden nesten i taket over å se at bestillingsbilen snart blir virkelighet.

– Vi har en blå X i familien, og Model 3 skal være rød slik som denne. Men jeg synes den ser nesten litt furten ut når jeg kikker på den forfra, mente Helena. Navneforslag til nybilen har damene fundert lenge på allerede. Model X har navnet Super Swede, Leafen heter Elvis mens Model 3 skal få navnet Madonna.

Programmet for kvelden var egentlig ganske enkelt: mingling, informasjon om Model 3, og om Tesla i vintermodus. Vigdis Haugland Asbjørnsen fortalte også fra sitt første møte med Model 3 i USA tidligere i høst og viste fram mange flotte bilder på storskjerm og til sist skulle det tas et fellesbilde av damene.

Karoline og Nora fra Tesla presenterte nyttig  teknisk informasjon om Teslas modeller,  og her ble det fortalt om hvordan man kan løse duggproblemer, hvordan forvarme bilen, riktig dekktrykk, hvordan forholde seg når varselmeldingene kommer en kald vinterdag, hvordan varme sidespeilene, regenerering, lading om vinteren og batteritemperaturer. Og spørsmålene kom kjapt når damene fikk anledning til å spørre. Range Mode, ladetid på superlader og hva som måtte til for å  få optimal temperatur på selve batteriet var noen av spørsmålene.

Gleden over denne fine bilen som ble prøvesittet og målt opp, var stor også hos Linn Dammann. Hun hadde tatt med seg målebåndet for å finne ut hvor stor en madrass maksimalt kan være for å kunne passe inn i bagasjerommet.

– Jeg har sovet i telt, båt og i bil siden jeg var liten, og synes det er en veldig grei måte å overnatte på når en er på reise, fortalte Linn Dammann. Hun er utdannet sydame og jobber mest med gardiner og interiørtekstiler. Men hun har også søm av spesiallagede madrasser til Model X og Model S i sitt eget firma, og Model 3 har allerede vært reservert en stund.

Damene var så fornøyde med denne Tesla-kvelden at de nesten ikke ville gå hjem da det hele til sist var over. De likte godt å kunne snakke fritt om bil sammen med andre damer, dele erfaringer og lære nye triks som de kunne ta med seg videre som Tesla-sjåfører. Og i løpet av det neste året vil nok mange av damene kunne kjøre sin egen Model 3 på veiene. Nye Tesla- eiere ble det nok også født denne kvelden, for det var lov å ta med venninner. Model 3 fenger alle som har sett den. Nå blir drømmebilen realitet ganske snart.

Tekst og foto: Vigdis Margrethe Løver

Legg igjen den første kommentaren