Endelig en Model 3 i Norge som kunne tas og føles på

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Det var god stemning i visningsrommet på Tesla Skøyen da Model 3 ble satt opp for fremvisning onsdag 14. november. Folk strømmet inn i lokalene, og alle kunne de se bilen de hittil bare har sett på bilder. Nå var den her og kunne sittes i, på ordentlig.

Model 3 er kommet til Norge. I løpet av en tåkegrå onsdag kunne alle som har reservert bilen og fått invitasjon, ta og kjenne på denne bilen som så mange venter på. Riktignok var dette en amerikansk importbil, men det betydde ikke så veldig mye for alle de nysgjerrige.

Tormod Sveli tok turen fra Våler i Østfold for å ta bilen i nærmere øyesyn. Og han likte det han så. Han har gledet seg lenge nå, helt siden han reserverte den, dagen etter at den ble lagt ut for forhåndsbestilling i april 2016.

TOCN-medlem Tormod Sveli tok gladelig turen fra Våler i Østfold for å kikke nærmere på Tesla Model 3.

– Dette var jo spennende og noe jeg bare måtte ha med meg. Slik den står her så virker den godt sammenskrudd, men jeg må jo ha den ut på veien før jeg kan danne meg en skikkelig mening, fortalte Tormod Sveli. Han har vært TOCN-medlem lenge og har kjørt Tesla siden 2013. Han har nå sin tredje Tesla. Kona kjører for tiden en Model S, mens han selv har en Model X. Om han bestemmer seg for å kjøpe en Model 3 den dagen den er klar for å konfigureres, så vet han allerede at det skal være en rød bil, med alt utstyr inkludert.

En annen som møtte fram til visningen på Skøyen var Oddvar Wike fra Porsgrunn. Han har allerede ordnet seg med personlig bilskilt. Skiltet ble bestilt samtidig som forhåndsbestillingen av bilen ble sendt. Selv om han ennå ikke vet hva prisen på bilen blir, så er han fast bestemt på at denne bilen skal han eie når den kommer til landet.

Personlig skilt måtte sikres med en gang bilen var bestilt. Oddvar Wike viser stolt fram skiltet sitt som venter på en bil.

– Jeg burde nok ha en firehjulstrekker, for det er greit når jeg skal kjøre til hytta, men jeg får se det an litt når den kommer, fortalte Oddvar Wike. Han gleder seg til å sette seg ned og designe sin egen bil, og den skal være rød, slik som visningsbilen. Men han må nok belage seg på å kjøre sin blå Model S en god stund til.

– Her var det god plass til bagasje, syntes Kamil og Jolanta Mazur fra Skedsmokorset, og kikket ned i frunken.

– Vi reserverte Model 3 den aller første dagen det var mulig å reservere bilen, forteller Jolanta og Kamil Mazur fra Skedsmokorset. Nå kjører de en Touran, men kameraten har en Model S som de ofte får kjøre rundt i.

– Føler at det nok er litt uvant med en skjerm midt på, men vi blir vel fort vant til det også, sier paret. De synes bilen ser veldig bra ut, og at det er god plass til de to barna deres i baksetet.

Satheesh Varadharajan ble intervjuet av flere journalister på denne Model 3 visningen, og her er det redaktøren i bladet Bil, Øivind Skar, som sitter med notatblokken klar.

President i TOCN, Satheesh Varadharajan, fant fort tonen med Øivind Skar, redaktør i bladet Bil. De har begge vært i San Francisco og prøvekjørt Model 3 denne sommeren. De følte at bilen var å se overalt i bygatene, og det var enkelt å få til prøvekjøring. Etter hvert blir det nok mange som får prøvekjøre her i landet også. Foreløpig er det kun noen meget få eksemplarer, og de er alle importerte biler fra USA med amerikansk ladeopplegg. Tesla sier at de første leveranser til Norge vil bli i første halvår av 2019, og det er jo i grunnen ikke så lenge til.

Carina Larsen syntes det var stor stas å kunne sette seg inn i en Model 3. Hun har reservert et eksemplar, og gleder seg til å kjøre den ute på veiene.
Skjermen sitter midt i bilen, men egentlig ganske nærme rattet. Alt det en trenger mest under kjøreturen befinner seg nærmest rattet.
Baksetet har passe størrelse for en voksen, og klaringen til taket er mer enn 10 cm.
Det er stor bagasjeplass, baksetene kan slås ned og under platen befinner trunken seg.
Trunken er god og dyp i størrelsen, og rommer mye. Mobiltelefonen ble lagt i bunnen for å gi et lite inntrykk.
Frunken er også meget romslig i Model 3, og Carina Larsen var både fornøyd og imponert.
Tesla Model 3 er snart klar for «take off».

Strømmet på
Utover dagen og kvelden strømmet det på med folk. I firetiden var det nesten én times ventetid for å få sine tildelte 2 minutter i førersetet!

Tekst og foto: journalist Vigdis Margrethe Løver