Hentet seg ny bil før påsketuren

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

– Følelsen da vi fikk bilen vår, var som å vinne en Tesla, fortalte Tommy og Turid Eide fra Stokke. De var to av de lykkelige eierne som hentet bilen sin rett før påske på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Over tusen nye teslaer kjørte ut av Norges varemesse på Lillestrøm før påske. Tommy Eide fra Stokke var en av de lykkelige nybilsjåførerne.

Med lys, lyd og røykmaskiner fikk nybakte Tesla-eiere møte bilene sine for aller første gang. Tesla Norge hadde lagt opp til en mega happening og forventningene til utleveringene var skyhøye. Nyvaskede og skinnende sto teslaene på rekke og rad i det kjempestore showrommet, og sammen med vertene ble eierne loset bort til sin egen bil. Her ble papirer underskrevet, bilene gått over for å sjekke at alt var i orden – og den siste informasjonen ble formidlet. Og så, endelig kunne bilene starte på ferden ut i verden.

Selfiebilde måtte tas i ventehallen før utleveringen. Spenningen er stor. Tommy og kona Turid viser fram gjestekortene sine som alle fikk utdelt ved ankomst på Lillestrøm.

– Det føltes nesten som å vinne en ny bil, da vi endelig sto ved siden av vår egen inne i den store utleveringshallen, forteller Tommy Eide. Han hadde gru-gledet seg i lang tid, men vel framme ble han møtt med vennlige smil og fikk en god stemning. Helt fra han leverte inn bestillingen på sin første Tesla, gikk hele maskineriet som smurt. Meldinger, datoer og alt av informasjon i ventetiden stemte godt hele veien, og Tesla Norge leverte slik det var blitt avtalt.

– Det som kanskje var litt vanskelig var ryktebørsen på den store Facebook-gruppen. Den var til tider litt voldsom, og laget en liten angstfølelse. Men ingen ting av det ryktene hadde fortalt stemte for min del. Alt gikk superbra, forteller Tommy Eide. TOCN har han meldt seg inn i, og nå ser han fram til treff og medlemsfordeler.

Nybileier fra Bodø

En annen som hentet seg ny Model X før påske var  Lars Kristian Holst fra Bodø. Han hadde tatt seg fri og kommet med fly. Han kom rett fra flytoget da han entret varemessen og vi traff ham. På hjemturen oppdaterte han TOCN etter hvert som han svingte inn på superladerne langs veien hjem.

– Mitt inntrykk av bilen så langt: Jeg er sinnsykt imponert over bilen og autopiloten er helt rå! Selv vindusviskerne fungerer helt utmerket. Alt er rett og slett fantastisk! Jeg startet fra Oslo med fulladet bil og første ladestopp ble Elverum. Der var det imidlertid kø, fordi fire ladere var oversvømt av vann. Videre på langturen var ladingen problemfri, og sånn sett var problemene på Elverum unntaket. Både i Elverum og i Stjørdal sto det en Tesla-ansatt i godt synlig Tesla-jakke for å veilede folk med lading, fortalte Lars på telefonen da han var vel hjemme i Bodø.

Lars forteller at han opplevde en litt merkelig sak underveis. Navigasjonen beregnet to ekstra timer med kjøring, da den insisterte på å kjøre en annen vei enn E6. Ved å kjøre E6, i stedet for navigasjonens forslag, ga dette lett en to timers besparelse.

TOCN anbefaler at man dobbeltsjekker navigasjonen med andre kart. Waze er et godt alternativ, og kan forkorte turen med mange kilometre. En stor oppdatering av navigasjonen til Tesla er underveis, men pr. i dag er det ingen som vet nøyaktig når den kommer.

Foto: Tommy Eide, Lars Kristian Holst, frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver
Tekst: Frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver, Vigdis H. Asbjørnsen