Super beltesjekk av alle model S – Superladerservice

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

IMG_4987IMG_4990

Nylig fikk alle en e-post med beskjed om å avtale time og komme innom nærmeste service-senter for sikkerhets skyld. En enkelt bil hadde fått et løst sikkerhetsbelte under kjøring. For å sikre at det ikke var flere som denne, hadde Tesla valgt å tilbakekalle alle produserte biler, nærmere 90.000 biler.

Det er ikke alltid like lett å få tatt seg fri for å kjøre innom, og mange bor litt langt unna et servicesenter. Heldigvis har Tesla tenkt på det. Ryktet gikk fort om at Tesla var på en mengde superladere. Mye lettere for flere å få sjekket bilen, og forhåpentligvis en hurtigere måte å komme seg gjennom alle norske biler på.

Jeg hadde egentlig ikke planer om langtur, men med fint kjørevær, og med Lier superlader såpass kort unna, var det fristende å få gjort seg ferdig med det, og i tillegg få seg en tur i Lierbakkene på toppen av det hele 🙂

Jeg stoppet først på Lier Sør(sørgående), men der var det ingen å se, så jeg testet superladeren bare noen få minutter. Deretter kjørte jeg over på andre siden der det er litt bedre plass. Her var det ihvertfall ingen tenkte jeg, bare en bil på lading og ellers ingen å se, eller? Det satt noen i den bilen der..
Og ganske riktig, da jeg rygget bilen til for å liksom skulle lade, kom det en Tesla servicemedarbeider for å snakke med meg. Dette er ikke et sted man vanligvis vil finne Teslaansatte, så det var ikke så godt å vite hvor han ville komme fra.

Hele kontrollen ble unnagjort på noen få minutter, og gikk bra. Testen består i å sjekke wiren som sikkerhetsbeltene i forsetet er festet med.
Han jeg snakket med, hadde da jeg kom stått i tre timer og sjekket 10 biler, men ikke funnet noen feil ved noen av bilene.

Litt vanskelig å komme til
Litt vanskelig å komme til
IMG_4989
Der var wiren!

 

 

 

 

Done!
Done!

 

 

 

 

 

 

 

 

Han skulle stå til kl 19 nå lørdag, og jeg regner med det skal stå folk ute i morgen søndag også.
Det har i løpet av dagen blitt observert Tesla-folk i Lier, på Solli, på Aspøya og sikkert også på flere superladere.

Tipset er med andre ord å ta en tur innom en superlader nå snart om man vil ha sjekket sikkerhetsbeltene uten å stresse innom et servicesenter.

foto og tekst : Vigdis Asbjørnsen

 

Legg igjen den første kommentaren