Gumball 3000, 24-25 Mai

Artikkel, Fotoalbum

Av: Vigdis Asbjørnsen

Gumball 3000 er et løp for superbiler som i år gjorde en sving innom Norge. Løpet gikk i år ruten Stockholm, Oslo, Kjøbenhavn, Amsterdam, Reno, San Fransisco, LA, Las Vegas.

Et team fra Nederland og et fra Storbritannia deltok med hver sin Tesla.

Det var mulig å følge mange av bilene på nett, da de hadde GPS ombord. Det var i folkemengden i Oslo ikke så lett å få sett dem tett på, eller få pratet med noen av deltagerne.

Reisen gikk videre på E6 mot Kjøbenhavn, sa da var det fristende å legge seg på hjul. Det var moro å kjøre E6 sørover og se alt folkelivet på broer og langs veien. De deltagende bensinbilene stoppet ulike steder underveis og var dermed uforutsigbare og derfor ikke så lette å se nærmere på. For Teslafans var det ganske enkelt å gjette seg til hvor de to Teslaene  ville stoppe….

Det engelske teamet virket som å ha all tid i verden. De hadde på Solli veldig god tid til en prat, og ladet kanskje litt for lenge. De hadde bestemt seg for å delta bare en uke før racestart, og hadde fått låne seg en dansk bil. De filmet underveis, og var i gang med en dokumentarfilm om racet. Flere kjente norske “Teslafjes” vil vises på denne filmen om det kommer med. Noen på vei hjem fra verdensrekord i Berlin, andre på vei sørover på handletur.

Det nederlandske teamet kjørte på med litt mer ambisjon og ladepresisjon og lå langt foran de engelske.

Les også artikkelen fra Tesla Club Sweden

 

Legg igjen den første kommentaren