Vask og bilpleie

Når man kjøper seg en ny blank bil, er det gjerne med et ønske om at bilen skal forbli slik så lenge som mulig. Det gjør bilen mer hyggelig å bruke, finere å se på, og det gjør også bilen mer attraktiv, dersom du senere skal selge den.

Nedenfor vil du finne en samling med lenker til artikler som omhandler bilpleie, og informasjon om hvilke muligheter som finnes for å holde bilen fin i mange år.
Hver enkelt lenke vil åpne et nytt vindu, slik at du enkelt vil kunne gå tilbake og bla videre nedover denne siden her, samtidig som du beholder de interessante artiklene åpne.

PS: Flere av firmaene som er nevnt lenger ned i artikkelen, vil i tillegg ha instruksjoner på YouTube det kan være verd å få med seg. Se derfor etter disse inne på de ulike sidene.

Hvordan vaske bilen hjemme

En bil vil, etter noe kjøring, og spesielt etter en lang vinter, ha fått ulike typer skitt på seg. Så som veistøv, asfalt, små metallpartikler fra piggdekk etc..

De ulike typene smuss vil forsvinne på den mest skånsomme måten, med et produkt som er tilpasset til jobben.
Det skal utføres en forvask, for å fjerne partikler og trafikkfilm, deretter en påfølgende hovedvask, og så kan man – når bilen er helt ren, påføre bilen et beskyttende lag som gjør den mer vann- og smussavstøtende. Dette vil være med på å gjøre bilen lettere å holde ren.

Nedenfor ligger lenke til to artikler med beskrivelse fra to av våre samarbeidspartnere, på både fremgangsmåte og forslag til produkter du kan handle inn.

Vaskehall, eller ikke?

Har du ikke vaskemulighet hjemme, er det vaskehall som gjelder. Noen generelle råd for vaskehaller er følgende:

  • Går du for maskinvask; kjør kun i børsteløse vaskehaller. Spesielt den svarte lakken er skjør og får lettest riper. Multicolor hvit og rød er i den andre enden av skalaen, men ingen av lakkfargene er spesielt “glad” i børstevask.
  • For Model S og X: Ved bruk av automatisk vaskehall; sørg for å låse bilen mens den er i vaskeprosessen, slik at ikke den skarpe vannstrålen risikerer å treffe et dørhåndtak. En dør kan åpne seg – og treffe maskinen som går, og en kan da risikere å få vrengt av døra.

BareVask

Bor du på Østlandet (Vestfold og Innlandet), har klubben rabattavtale med firmaet BareVask, der du kan vaske bilen med børsteløs maskinvask på tre ulike lokasjoner. Den ene er plassert ved Holmestrand Supercharger.

Forhandlere av bilpleiemidler

Som nevnt over, er de ulike typene bilpleiemidler tilpasset et spesifikt behov.
Klikk deg inn på de ulike forhandlerne sine nettbutikker, for å se mer om produktene hver enkelt har tilgjengelig. Noen av nettbutikkene selger alt innen bilpleie, andre har et tilpasset utvalg i tillegg til andre varer, eller har spesialisert seg innen et bestemt merke eller type bilpleie. Her er det bare å kikke og klikke – og handle etter behov og lommebok!

TOCN har avtale med følgende bilpleiefirmaers nettbutikker:

Bilpleiesenter

Det er ikke hver uke en har tid til å vaske bilen i timevis. Da er det godt å vite at det finnes profesjonelle som kan gjøre jobben for deg, samt gjøre det enklere for deg å vaske og holde bilen fin – ved at de for eksempel legger på en lakkforsegling.

Lakken på en Tesla er forholdsvis myk, og det har også variert litt gjennom tidene hvor tykk lakken er, rett fra fabrikken. En lakkforsegling kan derfor være en god løsning, for å gjøre overflaten mer skitt- og vannavstøtende, og dermed mindre utsatt for riper. Et annet alternativ å beskytte lakken på, er å foliere bilen. Men, foliering tar vi heller opp i eget innlegg.

Det finnes mange som driver med bilpleie, men det er enkelte som har fått et spesielt godt rykte blant Tesla-eiere.

TOCN har avtale med følgende bilpleiefirmaer:

Fant du ingen nær deg?
Men du vet om noen? Vi har selvfølgelig plass til flere gode bilpleiesentre/detailere, slik at vi i forhåpentligvis enda større grad kan dekke hele Norge.
Send gjerne et tips til oss, eller be det aktuelle selskapet ta kontakt via vårt kontaktskjema.


Hovedbilde: Vigdis M. Løver
Øvrige foto: Ronny Johansen, Bare Vask AS.