Sol og regn på Camper Day i Sverige

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Over 100 teslaer kom stillferdig inn på Laxå flyplass lørdag 15. juni, og 10 av dem tok veien fra Norge. Plassen var kjempediger, og hadde hatt plass til minst 15 ganger så mange biler. Her var det hyggen, overnattingen i egen Tesla og et fantastisk lysshow som gjorde at helgen ble en opplevelse av dimensjoner.

– Det er alltid hyggelig å komme til Camper Day i Sverige. Her blir vi godt mottatt av hyggelige arrangører. Det aller beste med årets Camper Day var lysshowet om kvelden. Det var en opplevelse, fortalte Espen Johannessen fra Drammen.

Han hadde med seg sin egen lille mini-campingvogn, som han kunne sove i, med deilig flat madrass. Vi andre krøp inn i teslaene våre, og flere hadde både bratt bakke og bulkete liggeunderlag.

Premie i år også
At Espen skulle vinne pokal for teslaen med «Best Wheels» var litt overraskende for ham. Han deltok på Camper Day sist år også, og da tok han med seg pokalen for «Best in Show». Så nå står det to kjempestore pokaler hjemme på stuebordet.

To andre priser ble også delt ut på denne mønstringen i Sverige, nemlig «Best in Show» og «Peoples Choice». Tinja fra Finland fikk begge prisene og kunne ta med seg to store pokaler i baggasjen i sin. Bilen hennes er Tesla-versjonen til «Lynet McQueen».

Flyplass med god plass
Laxå flyplass ligger omtrent midt i Sverige, og hit dro Tesla-eierne i flokk og følge etter en storstilt invitasjon fra Tesla Owners Sweden, TOS. Etter innregistreringen var det bare å finne seg en plass på Camp Elons kjempestore gressmatte. En food-truck solgte mat til alle som var ekstra sultne da de ankom, mens solen varmet på det deiligste.

Så lenge solen skinte var det mye som ble stablet ut på «Camp Elon», men etter hvert kom det både mørke skyer og vind.

Mobile Service fikser
TOS hadde invitert flere av sine samarbeidspartnere, og alle var de fulle av gode råd – samtidig som de ordnet med handelen. Tesla Sweden hadde med seg både testbiler og Tesla Mobile Service-folk. Var det noe som kunne fikses på stedet, så ble det ordnet med det samme, eller de var behjelpelig med å få ordnet med en time på et servicesenter i nærheten. Flere Tesla-modeller kunne prøvekjøres, og bilene ble dratt i gang fra o-100 km i timen på den lange flystripa. Det suste godt, både i bilene og dekkene mot asfalten, mens publikum kikket på. Gøy å prøve under ordentlig trygge forhold på en bred asfaltert vei.

Prøvekjøring av Tesla er en gøyal ting på lukket bane, og mange fikk prøve seg.
Tre stolte presidenter på ett bilde. Fra venstre Vigdis Haugland Asbjørnsen TOCN, Kirsi Immonen i den finske klubben og Tom Sjötun i TOS.
Maten var god, og alle de 140 deltakerne ble gode og mette.

Imponerende lysshow
Simon Pollock, lysshow-makeren fra Storbritannia, sørget for at nesten alle teslaene ble oppstilt i den ene enden av flystripen før middagen kl. 19.00. Hver bil fikk sin unike plass i rekkene, som egentlig så ganske rotete ut fra publikums utsikt på bakken. Sammen skulle de starte lysshow kl. 22.30, etter utdelingen av minnepenner.

Sprutregnet roet seg litt ned under selve lysshowet, som varte i litt over tre minutter. Lysene fra bilene skinte godt i den våte asfalten og gresset. Ingen andre lys forstyrret dette showet, så det ble et praktfullt skue i småregnet. Det var først da vi så lysshowet fra luften, filmet av tre droner, at vi så hva formasjonen skulle forestille. Simon Pollock hadde stablet sammen bilene i et sinnrikt system, og det var bildet av bålet på Tesla Camper Day-logoen han hadde illustrert.

I tretiden om natten var filmen ferdig redigert og publisert av Simon. Nå kan vi alle nyte Tesla Camper Day Light Show med musikk og lysblink fra både gamle og nye Tesla-modeller. De gamle teslaene hadde satt på nødblinken og illustrerte på den måten glørne i veden til bålet. Tusen takk for opplevelsen, Simon Pollock!

Bålet i “Tesla Owners Camper Day”-logoen var inspirasjonen til lysshowet.

Simon Pollock reiser hele verden rundt og lager lysshow for mange klubber. Kanskje de eldste modellene også får være med på ordentlig lysshow etter hvert? Vi venter i spenning.

Blir du med på den norske utgaven av Tesla Owners Camper Day?
Vi i Tesla Owners Club Norway samler teslaer til vår egen Camper Day, 24. til 25. august 2024, på Topcamp Hallingdal. Her finnes alle fasiliteter, og det blir grillmat, felles biltur og masse hygge for alle som deltar.

Har du ikke meldt deg på ennå? Trykk på linken og bli med: Neste Camper Day i Ål.

Tekst og foto: Vigdis Margrethe Løver