Tesla lanserer Model Y Long Range med bakhjulsdrift!

Artikkel

Av: Terje Choi Førsund

Tesla lanserte i dag en ny versjon av verdens meste solgte bil i fjor, Model Y. Fra og med i dag kan du velge Long Range med bakhjulstrekk! Da får du en rekkevidde på 60 mil, 15 mil lengre enn Standard Range+ versjonen.

Den nye varienten koster fra i overkant av 500.000, og som Tesla generelt, har den et svært effektiv drivverk. Med 19-tommers dekk – med lav rullemotstand, skal den bruke kun 14,9kWh pr. 100 km. Dette gir svært lave driftskostnader for en velvoksen SUV.

For øyeblikket er det kort leveringstid på denne utgaven. Kun 2 til 4 uker.
Det skal bli spennende å følge med på salget, for å se hvor populær denne varianten vil bli. For ca. 45.000 kroner ekstra, øker rekkevidden betydelig – i tillegg til at den akselererer 1 sekund raskere enn Standard Range+. Ta en titt på Tesla sin Model Y-side, for å se eksakt pris og hvilke varianter du kan velge mellom.

Bilen bygges på Giga Berlin, og vi minner om muligheten av å bli med på trekningen av klubbtur 21. juni 2024!

Foto: Tesla