Tesla åpnet i dag etterlengtet ny Supercharger-stasjon i Åsane

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Nok en Supercharger-stasjon har åpnet i dag. Den ligger i Åsane, har 24 ladestolper og ligger praktisk til på Gullgruven Senter, 13 km nord for Bergen sentrum. Den er ment til å utvide Supercharger-tilgjengeligheten rundt Bergen, og gi lademulighet til kunder på kjøpesenteret – så vel som reisende langs E39.

Service ved Superchargeren 7. februar
Tesla Åsane kommer til å være til stede på den nye Superchargeren på åpningsdagen den 6. februar, samt 7. februar. Begge dagene fra klokken 14:00 til 19:00.

Onsdag 7. februar har teamet også med seg Teslas Mobile Service-avdeling som kan bistå Tesla-eiere med enkle reparasjoner av bilene sine ved Superchargeren.

Åsane Supercharger ligger på taket av Gullgruven Senter, rett ved E39.

Mer om Supercharging
Den nye Supercharging-stasjonen har tredje generasjons Superchargere fra Tesla, også kjent som V3. V3 Superchargere har en effekt på opptil 250 kilowatt, som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur. Med V3 Supercharging, styres kapasiteten mellom ladestolpene intelligent av ett eller flere sammenkoblede kabinetter. Tesla har også åpnet Supercharging-nettverket for andre elbiler enn Teslaer.

Alle Tesla Model 3 og Model Y, samt alle nye Model S og Model X levert fra og med fjerde kvartal 2022, i Norge, støtter CCS-lading. Norske eiere av Model S og Model X levert før fjerde kvartal 2022 kan bruke de nye laderne med CCS-adapteret, som har vært standardutstyr for Model S og Model X siden mai 2019.

Tesla har mer enn 50 000 Superchargere globalt. I Norge teller nettverket 124 Supercharger-stasjoner med til sammen 1893 ladestolper.

Informasjon om Supercharging

  • Gjennomsnittsprisen for lading på Tesla Superchargere i Norge er for tiden 3,60 kroner for Tesla-eiere og abonnenter, og for andre elbiler og ikke-abonnenter er gjennomsnittsprisen for tiden 4,90 kroner.
  • Andre elbiler enn Tesla, kan starte og stoppe lading – samt betale for ladingen, i Tesla-appen. 
  • Ladestolpene har en betalingsterminal for kontaktløs kortbetaling. Denne fungerer ikke ved åpning av ladestasjonen, men vil bli aktivert i løpet av året.
  • Legg inn Superchargeren i navigasjonen i bilen din, dersom den har forvarming for lading som en funksjonalitet. Da blir batteriet forvarmet, for mest mulig optimal lading når dere ankommer ladestasjonen.
  • Eiere av Model S og Model X, produsert før 2021, vil fortsatt kunne bruke de nye laderne med et CCS-adapter. Noen biler krever i tillegg en CCS-oppgradering. Les mer om CCS-oppgradering for Model X og Model S.

Se også : TOCNs siste prisoversikt for Superchargere i Norge


Bilder: Utsnitt fra Tesla sitt ladekart, Utsnitt fra supercharge.info