Tre nye Supercharger-stasjoner åpner snart!

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Tesla har mange nye Supercharger-stasjoner på planen. For mange av dem er det fortsatt vanskelig å spå dato for åpning, men for tre av dem er datoene mer eller mindre klare. Vi har besøkt én av dem, Grålum ved Sarpsborg.

Om lag 20 nye stasjoner ser ut til å se dagens lys innen dette året er omme, men for flere av dem er det fortsatt usikkert å spå når de blir igangsatt og ferdigstilte.

Imidlertid nærmer følgende tre stasjoner seg åpning:

  • Grålum (ved Inspiria, nær Sarpsborg): 40 stolper – Åpner ca. 20.09.2022 (kan bli forsinket)
  • Stavanger Central (Magasin BLAA): 16 stolper – Åpner ca. 30.09.2022
  • Elverum Vest (Torolf Storsveens veg 26): 24 stolper – Åpner ca. 25.10.2022)

Ved stasjonen på Grålum, tett opptil opplevelsessenteret “Inspiria”, jobbes det effektivt om dagen. Det er entreprenørfirmaet Leif Grimsrud i Halden som har fått oppdraget, også denne gang. De hadde jobben med å etablere Rygge Supercharger i desember 2017.

Torsdag denne uken ble alle de 10 skapene med strømforsyning til de 40 stolpene plassert innunder Inspiria-bygget. En krevende oppgave, som krevde høy grad av nøyaktighet. Nå er det bare plasseringen av den siste trafostasjonen som skal på plass, før asfaltering og klargjøring påbegynnes.

Blir (dessverre) ikke Europas største
Lokasjonsansvarlig fra Grimsrud hadde et håp om at Tesla ville gå “all in” her, ved å sette opp 48 stolper. Da ville den inntatt lederposisjonen som Europas største Supercharger-stasjon. Men 40 stolper var tydeligvis nok for Tesla.

Denne stasjonen forventes altså å åpne i slutten av september 2022. TOCN vil etter hvert komme med invitasjon til åpningen av både denne og flere Superchargere i løpet av høsten!


Flere bilder fra Grålum/Inspiria

Tekst og foto: Roger Kolbu (TOCN)