Presentasjon av TOCN-styremedlemmer: Tesla er drømmebilen til Magnus

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Bilinteresserte Magnus Dahl Hegge er neste styremedlem i Tesla Owners Club Norway som herved presenteres. Han deler Tesla-interessen med sin Siril W. Sjøflot, og biler av alle slag har rullet rundt med Magnus i førersetet. Det er det tekniske i bilene som er hans lidenskap.

Det var i mars 2015 at Magnus Dahl Hegge fikk tak i sin røde Model S 85, og etter 150.000 kjørte kilometre, ruller den fortsatt like godt. Men han har også gått til anskaffelse av en Model 3, som samboeren Siril og sønnen Jonathan (3 år) kjører rundt i til daglig.

– Jeg hadde siklet på en Tesla en god stund, og bestemte meg for å slå til en gang jeg var innom Tesla Skøyen. Det var like etter at firehjulstrekkeren kom ut, og før Auto Pilot var offentliggjort, men jeg ble hintet av selgerne at de hadde akkurat den modellen jeg ønsket meg ute på bakrommet. En med bakhjulstrekk og AP, og dermed startet mitt Tesla-eventyr, forteller Magnus entusiastisk. TOCNs landstreff på Hunderfossen et par måneder senere, hvor han ble kjent med andre Tesla-entusiaster, ble oppvarmingen til aktiv deltakelse i TOCN-styret.

Ble styremedlem i 2015
– Jeg heiv meg med på generalforsamlingen til TOCN, og der fikk jeg høre at det var ønske om å utvide styret med flere medlemmer. Da rakk jeg opp handa og sa: «Her er jeg», og siden har jeg vært med, forteller Magnus.

At han til sist endte opp med Tesla som hovedbil, lå kanskje litt i kortene. Han har i alle år fulgt nøye med i utviklingen fra den første prototypen T-Zero som kom tidlig på 2000-tallet. Magnus satt på skolebenken og leste nyheter om denne bilen, samtidig som han fulgte med på utviklingen av Think. Selv om han synes «bråkebiler» er kjempekult, har han alltid ment at det var den elektriske veien det skulle gå. Da Tesla Roadster kom sto han imponert og kikket på sidelinjen og tenkte: dette er drømmebilen.

IKT ble veien fram
Siden han var 16 år har han hatt 12 ulike motoriserte biler, samt to motorsykler. Den dyreste bilen han kjørte en stund, var en til en av verdi av rundt 45.000 kroner, og flere av dem han har hatt i eie var også såkalte «rånebiler». Hobbyen var å mekke biler sammen med kameratgjengen. Alle kameratene til Magnus begynte på mekkelinjen på yrkesskolen, mens Magnus startet på IKT, for det var den tekniske siden han var mest interessert i.

Reiseglad familie
Magnus og Siril er begge reiseglade, og før pandemien startet hadde de vært gjennom 14 land sammen med sin lille sønn Jonathan. Samboeren Siril jobber i reiselivsbransjen, mens Magnus reiser mye i jobben sin. Kombinasjonen gjør at reisegleden kan gjennomføres til fulle. Med Tesla som transportmiddel, er hver dag en opplevelse på tur.

– Den aller første helgen med Tesla ble en tur ned til Gøteborg for å teste bilen skikkelig. Siden ble det utrolig mange turer til København, og sommerferien i 2016 gikk til Spania. Vi ble invitert til bursdagsfeiring i Ibiza, og tok turen i Teslaen – som en ferietur i Europa, forteller Magnus.

Førstemann
Kjøreturen ned til ferjeleiet over til Ibiza brukte de en uke på. Det var greit med superladere hele veien, men i Spania var det satt opp kun 2 superladere i 2016, så der ble det litt leting etter strøm. På Ibiza ble de tatt imot med stor nysgjerrighet av lokalbefolkningen og turister, og de syntes det var litt stas å kunne være med på den opplevelsen det var å være førstemann med Tesla på den øya.

– På campingplassen vi skulle være på, gikk jeg inn i resepsjonen og lurte på hvor jeg kunne lade. Da var de meget behjelpelige med å ordne opp, og vi kunne lade med skjøtekabel rett ut fra sikringsskapet, forteller Magnus. Det ble tre fine dager på Ibiza før hjemturen gjennom Nord-Italia, Kroatia og en avslappende dag på stranden. Litt tid til sightseeing ble det også på veien hjem. Ladingen gikk greit over alt, de gjorde bare det bilen hele tiden fortalte dem.

Teknisk supporter i klubben
– Jeg har alltid hatt interesse for å finne ut og lære om hvordan alt fungerer. Som teknisk interessert føler jeg at jeg kan bidra med å være en god supporter for alle TOCNs medlemmer, mener Magnus. Han har blant annet deltatt i utformingen av plattformen til TOCNs hjemmeside, og valget ble WordPress, mye grunnet den estetiske utformingen. Magnus Dahl Hegge trives best i bakgrunnen som teknisk supporter, men i dag blir han løftet fram som et aktivt og deltakende styremedlem i TOCN. Vi gleder oss til fortsettelsen og nyter godt av hans gode tekniske innsikt. Vi er stolte over å ha Magnus med som styremedlem i TOCN.

Tekst og foto: Frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver