Fantastisk Vintertreff-helg på Tisleifjorden 2022

Artikkel, Fotoalbum

Av: Vigdis Margrethe Løver

Årets store TOCN-arrangement på Golsfjellet fikk mange lovord fra de 130 deltakerne som kom kjørende fra både Sverige og Finland, samt vårt eget langstrakte land. Proft organisert og gjennomført med gode instruktører, syntes alle som var med.

Model 3 i kyndige hender på vei gjennom svingen.

Mange biler, men god plass
Med rundt 28 biler på fredagen og ca 70 biler på lørdagen, der vi kjørte rundt på en over 3 km lang runde på Tisleifjorden, skulle en tro at det var trangt om plassen på isen. Men det var det ikke. Her fikk alle god plass til å boltre seg, og de tre instruktørene Henning Skau, Dag Thomassen og Leif Harald Haavik gjorde en kjempejobb med å lære bort sine kunnskaper om bil på på glatt føre. Nesten alle deltakerne både fredag og lørdag var innom banene hvor instruktørene jobbet, og de kunne med glede se at opplæringen virket.


Lite skader

Det var ikke mange som behøvde traktorhjelp for å komme seg ut av snøkantene og inn på banene igjen. Kun noen få utforkjøringer ble det, og noen små ting på bilene som måtte fikses i etterkant. De få som måtte få noe reparert, fikk profesjonell hjelp av Tesla Mobile Service, som var stasjonert på Superladerne på Gol. Der hadde de ekstra skjermer og klips til alle modeller, så det var ingen som måtte kjøre hjem med ødelagt Tesla.

Banen ligger i naturskjønne omgivelser.

Inkluderende Tesla-miljø
– Vi er imponerte over entusiasmen og det gode inkluderende miljøet i klubben, mente guttene i Dekkmann. De foretok dekkskift hele dagen, og sto på for fullt. Alle som ønsket fikk lov til å prøve deres dekk, både med og uten pigger, og høstet nye erfaringer de kunne ta med seg. Noen fikk seg også en liten aha-opplevelse da deres egne dekk ble tatt av. Slitasjen på innsiden var stor, og nye dekk ble bestilt med det samme. Det er stor forskjell å kjøre på glatta med nye kontra slitte dekk, og et besøk hos Dekkmanns sentere kan avdekke feil ved hjelp av grundig hjulstillingskontroll og justering.

Morsomt med Model S med bakhjulstrekk og nye lånedekk fra Dekkmann!

Finske førstegangsdeltakere
To tøffe jenter, venninnene Mikaela Tamminen og Kirsi Immonen, tok veien over Østersjøen fra Finland for å delta på isbanekjøring på Golsfjellet for aller første gang. Selv hadde de flere erfaringer fra isbanekjøring og har i tillegg vært arrangører for den finske Tesla-klubben i Nord-Finland for kun noen få uker siden.

– Fasilitetene her på Golsfjellet var helt perfekte, og instruktørene på banen ga det jeg trengte for å kunne stole på meg selv som sjåfør og å stole på bilen, fortalte Mikaela Tamminen etter helgens opplevelser. Begge de finske jentene syntes det var utrolig hyggelig å møte norske Tesla-eiere og være en del av det norske Tesla-miljøet. Dette var en opplevelse de ser frem til å gjenta ved senere anledning.

Lang reise fra Finland til Gol for å delta på isbanekjøring!

– Vi kunne også ta med oss mange gode tips til våre egne arrangementer, men fremfor alt å dra nytte av det felles nordiske samarbeidet mellom klubbene, mente Kirsi Immonen. Hun er leder for den finske Tesla-klubben. Sammen med vår egen leder, Satheesh Varadharajan og Tom Sjötun, leder i den svenske Tesla-klubben, ble det nordiske samarbeidet styrket godt denne helgen.

Svensker på glattisen
– Vi kommer igjen til neste år, både jeg og mine to sønner, som også fikk prøve seg som sjåfører på den lukkede banen. Det å kjøre på is og erfare hvordan bilen oppfører seg er en utrolig nyttig lærdom å ta med seg, fortalte Tom Sjötun. Han har kjørt 490.000 km i Tesla siden 2014. Selv om vinterkjøring er noe han opplever på sitt eget hjemsted i Sverige, så syntes han det var flott å kunne delta på årets arrangement. Miljøvennlig kjøring og det å skape nye vennskap over landegrensene, er det aller beste, synes Tom.

En annen svenske fra Gøteborg, Fredrik Norsted, var med for andre gang. Han likte godt å delta på de organiserte øvelsene på isen, og det å kunne trene på hard oppbremsing og unnamanøver, var den aller beste øvelsen han har vært med på denne gangen.

Unnamanøver og bremsing er viktig å trene på!

– Vi deltok første gang i 2020, den gang med en rød Tesla Model 3. Den ble byttet ut med en rød Model Y sist høst, med stort lasterom og hengerfeste som passer vårt behov helt perfekt. Men det er sjelden det er så kaldt og glatt på vårt hjemsted, så det å å kunne øve i et ekstrem-miljø, og forstå hvordan bilen reagerer på isete veier, er utrolig bra å ha med seg, synes Fredrik. Han ser også frem til neste arrangement på Golsfjellet, for å igjen kunne møte alle de trivelige Tesla-folkene.

Bli helt sjef
– Får du til en piruett ute på isen – tett rundt pinnen, så er du sjef over egen bil, sa instruktør Dag Thomassen, og det var nok mange av deltakerne som ble sjefer denne helgen. TOCN gleder seg over at vi nok en gang var heldige med været, som viste seg fra sin beste side under årets Vintertreff.

Snart helt sjef!

Tekst: Vigdis Margrethe Løver
Bilder: Vigdis Margrethe Løver, Terje Førsund, Vigdis Asbjørnsen, Roger Kolbu (dronefoto)


Storefjell Resort Hotel ligger en kort kjøretur unna.
De første bilene ankommer isbanen fredag.
Klar ferdig kjør for deltakerne på fredagens kjøring. Fotoshoot på strandkanten ble det også tid til.
Liggende foran: Lucas Sjötun. Bak Jonas Kronlid, Olof Kronlid, Elias Sjötun, Mikaela Tamminen, Kirsi Immonen og Tom Sjötun.
Linda Grindegård fra Malmö trivdes godt i den norske vintersola og storkoste seg i sin Tesla på isbanekjøring.
Fredagen var det selvbetjening på kaffebordet som sto i nærheten av banen med treningen av unnamanøvrering på isen.
Henning Skau, Dag Thomassen og Leif Harald Haavik tok jobben som instruktører på isen med stort engasjement. De organiserte de ulike aktivitetene både fredag og lørdag, slik at alle fikk prøvd seg på de ulike øvelsene.
Både Henry og Marcus Inberg syntes kjøringen på fredag var tipp-topp – tommel opp!
LYKKE og LOVER stilte opp, og eierne – Elise Gundersen og Vigdis Margrethe Løver, var hjelpende styremedlemmer og ivrige isbanekjørere denne helgen.
God informasjon på førermøtet fredag kveld kunne følges fysisk i konferansesalen, samt på nett for dem som ikke kunne delta før på lørdagens kjøring.
Det ble tett i tett med Teslaer i hotellets garasje fredag natt, og alle fikk strøm nok til å kunne klare seg hele lørdagen.
Mikaela Tamminen og Kirsi Immonen fra Finland er både betalende TOCN-medlemmer og medlemmer i den Finske Tesla-klubben. De nøt godt av isbanekjøringen i Norge.
Grillen fra Storefjell Resort Hotel ble kjørt ut på isen, og Lars delte ut deilige varme grillpølser og tørstedrikk til sultne TOCN-medlemmer på lørdag.
Tettere på kjeglen!
Nyere vinterdekk gjorde stor forskjell på bremselengde, så supert med mulighet for å teste.
Godt og trygt arbeidsrom for Dekkmann ved dekkskifte.
Isbanen er lærerik for ferske sjåfører.
Slalom på isen.
Klar for den store rundbanen!
Instruksjon før øvelse med forsering av glatt sving.
Tettere på kjeglen!
Gøy på isen!
..men også en del konsentrasjon.

Dronefoto

Vi hadde flott vær hele fredag.
Litt færre biler under det obligatoriske førermøtet på isen, fredag.
En ny pulje på vei inn i depotet, fredag.
Årets hovedbane, med depot og øvingsbaner i midten.
Kaffe, samt litt boller og sjokolade å tygge på, ble det også mulighet for på fredag.
Kirsi Immonen, fra den finske Tesla-klubben, deler ut rompe-akebrett til deltakerne.
Heldigvis var det toalett å finne på isen – også i år!
Kirsi Immonen tar en liten pustepause mellom øvelsene.
Både bremsetest og unnamanøverteknikk sto på agendaen.
Førermøtet lørdag, sett i fugleperspektiv.
Fra førermøtet lørdag.
Fra førermøtet lørdag.
Førermøtet lørdag, for dem som kom direkte til isen. Også ekstra nyttig informasjon om de mange øvelsene som instruktørene hadde satt opp for oss.
Førermøtet lørdag, for dem som kom direkte til isen. Også ekstra nyttig informasjon om de mange øvelsene som instruktørene hadde satt opp for oss.
Instruktørene hadde satt opp flere øvelser man kunne delta på. Svært nyttig erfaring, mente deltakerne.
Noen få utforkjøringer er ikke til å unngå, skal man erfare hvor veigrepet forsvinner.
Dekkmann i full sving med å skifte dekksett.
Dekkmann skiftet villig over til noen av de mange dekk-settene de hadde tatt med seg.

Flere bilder: