Presentasjon av TOCNs styremedlemmer: Lykkelig i Teslaen fra dag én

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Elise Gundersen fra Alver Kommune i Nordhordland er den neste i rekken av TOCNs styremedlemmer som nå presenteres. Med LYKKE som personlig bilskilt, beskriver hun akkurat den følelsen hun fikk den dagen hun for første gang satte seg inn i en Tesla.

Ganske mange Teslaer har fått et personlig navn av eierne sine, og Elise Gundersen var intet unntak. Bilene hun har eid ble navngitt før de sto hjemme i gården hennes, og ble skrevet inn på skjermen samme dag.

– Den aller første bilen min het Lykke. Bil nummer to het LykkElise, og da personlig bilskilt ble lansert, var jeg en av de første som fikk innvilget dette, forteller Elise. Hun var aldri i tvil om navnet.

– Det er en lykke å eie sine egne Teslaer, det er en lykke å nå det målet å få eget eierskap, det er en lykke å kjøre verdens beste bil, og det er en lykke fordi det oppsummerer alle følelsene og tankene mine rundt Tesla, forteller Elise. Hun setter seg inn i sin LYKKE og elsker romfølelsen i bilen og kikker på den fine skjermen som overflødiggjør nesten alt av knapper.

– Jeg ble Signaturmedlem i TOCN én måned før jeg hentet min første Tesla i mai 2016. En sort Model S 70D, som jeg folierte rød så fort jeg hadde sjansen, forteller Elise Gundersen. Hun hadde kjørt sin mors Tesla i et par år allerede, og var blitt skikkelig forelsket i denne typen bil fra aller første kjøretur. Men det krevde mye penger før hun kunne sette seg i sin egen Tesla. Etter tre års forsakelser og hardt arbeid, sto LYKKE i gården.

– Jeg hadde brukt fritiden min på å lese meg opp på alt når det gjaldt Tesla, så da jeg endelig fikk min egen, var jeg jo nesten fullt utlært, og «hjemme» i bilen fra første gang jeg satte meg i førersetet. Det var en enorm lykkefølelse som oppsto den dagen, forteller Elise.

På tur med amme-baby
Som TOCN-medlem kom invitasjonen og informasjon om årets TOCN-treff i Flåm ganske raskt, men Elise var nok litt betenkt med en gang.

– Jeg hadde veldig lyst til å dra, men hadde på den tiden en fem måneder gammel jente som krevde mammas oppmerksomhet. Jeg kviet meg litt for å kjøre til Flåm alene med henne i bilen.

Det skulle kjøres i en samlet gruppe fra Bergen, og jeg ønsket ikke å henge langt bak på grunn av ammepauser i tide og utide. I tillegg hadde det gått ras på veien mellom Bergen og Voss, og omkjøringsveien var enveiskjørt og dermed ikke ideell for stopp, forteller Elise. Men hun fant en løsning ved å legge ut en post i Facebook-gruppen og spørre om det var andre som skulle kjøre fra Bergen.

– Jeg tenkte det kanskje var en som kunne sitte på med meg, og eventuelt være sjåfør, slik at jeg kunne sitte bak med lille Tuva. Ingjerd Holen forbarmet seg over meg, tok kontakt, og sa at hun gjerne ville kjøre bilen min. Vi møttes på Haukås Supercharger, og siden har vi vært bestevenninner, forteller Elise.

Det morsomste minnet fra TOCN-treffet på Flåm, var da alle bilene kjørte i sakte kolonne nedover Stalheimskleiva (veien er dessverre stengt nå). Ingjerd kjørte og jeg satt i baksetet og ammet Tuva, så man kan godt si at også datteren Tuva er godt integrert i Tesla-familien, mener Elise.

Stor entusiasme
I etterkant av turen tok TOCNs styreleder, Satheesh, kontakt med Elise, og lurte på om hun kunne tenke seg å arrangere treff i Bergen for andre Tesla-eiere. Det sa Elise ja til med det samme, og hun ble kjapt kjent i Bergen som «Tesla-Elise». Ingjerd og familien har deltatt på nesten samtlige treff hun har arrangert, og fortsatt har de et utrolig godt forhold.

Entusiasmen har ikke dabbet av siden 2016, og bilene har blitt byttet ut etter hvert. Etter åtte måneder med foliert rød Tesla, ble den skiftet ut med en rød Model S Facelift 75D, og i mars 2019 ble den røde skiftet ut med en sort Model S 100D, som hun stadig kjører rundt i. Elise er lett gjenkjennbar der hun kommer kjørende med sin LYKKE.

Året etter at den første Teslaen stod i gården hennes, ble hun valgt inn i TOCN-styret, og har vært med siden.

– Det er viktig at vi har styremedlemmer fra hele landet, og nå er vi blitt to i styret fra Vestlandet. Det synes jeg er kjempebra, for vi blir stadig flere Tesla-eiere her på Vestlandet, forteller Elise. Hun har flere interesser utenom Tesla, blant annet er hun frittstående hudpleiekonsulent i Mary Kay på andre året, men det er hennes egen familie som kommer aller først.

Elise kan detailing
Noen problemer med å være Tesla-eier har hun ikke selv opplevd på de tre Teslaene hun hittil har hatt. Til sammen har hun kjørt kjørt rundt 110.000 km, derav rundt 60.000 km i den siste anskaffelsen.

Medlemmenes spørsmål kan hun fint svare på, og føler hun er god på det meste når medlemmene i Bergen spør. Best kan hun svare på alt når det gjelder hvor de kan henvende seg angående Tesla-problemer, lakkering av biler og kalipere, foliering, samt sosiale treff.

– Det er gøy å finne gode samarbeidspartnere til TOCNs betalende medlemmer. Da kan vi fort spare noen kroner når det gjelder bilhold. Det er også viktig for meg at Tesla-eierne få den hjelpen de trenger når de kommuniserer med et Tesla Servicesenter, sier Elise.

Vintertreffet 2022
LYKKE-Elise er klar for neste Tesla-treff på Golsfjellet, og gleder seg spesielt til å snurre på isen og treffe gode venner igjen, etter et år med mye restriksjoner.

TOCN ønsker henne lykke til på ferden videre i Tesla-miljøet, og gleder oss over den smittende entusiasmen hun har.

Tekst og foto: frilansjournalist Vigdis Margrethe Løver