Finnmarks første Tesla Supercharger åpnet i Varangerbotn

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Det har i mange år vært et sterkt ønske om å få på plass superchargere i de nordligste fylkene våre, særlig i Finnmark, der det er lange avstander. Det har vært utfordrende, men ikke umulig, å reise over lengre strekninger, men nå begynner det endelig å bli enklere.

Tesla strømsatte nemlig sin første supercharger i Finnmark i dag, i Varangerbotn!  
Det er foreløpig satt opp tre ladebåser, der en av plassene er velegnet for bil med henger.
Gratulerer Finnmark, endelig har dere fått deres første Supercharger!

Åpningen ble arrangert av Mietinen Maskin AS med daglig leder Kjell Mietinen (oransje jakke), og ordfører Knut Store åpnet superchargeren offisielt.

Teknisk

Det er verd å merke seg at laderne er av den nye typen (V3 – 250kW) med CCS-kontakt. Man må mao. enten ha en Model 3, eller benytte CCS-adapter på sin ombygde Model S/X, for å kunne lade.

Laderen ligger på baksiden av Varangerkroa, og ligger for øvrig i nærheten av en rekke servicetilbud.

Øvrig laderutbygging i Finnmark

De lokale kraftlagene i Finnmark har i felleskap blitt enige om å etablere et større antall hurtigladere. Disse er nå i ferd med å komme opp. Her håper vi i TOCN å snarlig få lagt ut CHAdeMO-utlånsadaptere på en del av disse, slik at det skal bli enklere å navigere seg rundt for eldre Tesla Model X og S som ikke har foretatt en CCS-ombygging. Tesla setter også etter hvert opp flere superchargere i regionen.

Varangerkroa. Foto: Google

Finnmarks første supercharger ligger helt i øst, – flere vil følge (blåmerket)