Gladmelding til norske Model Y-eiere: Tilhengerfeste kan ettermonteres

Artikkel

Av: Roger Kolbu

På det tidspunktet hvor Model Y kunne reserveres av norske kunder, forelo det ingen informasjon om tilhengerfeste på bilen. Derfor måtte man konfigurere bilen og reservere den uten denne opsjonen. Nå er valget for tilhengerfeste kommet på plass ved konfigurering og bestilling. Tillegget for tilhengerfestet er på beskjedne 8.800 kroner, men så enkelt er det dessverre ikke. Det ligger nemlig en stor utfordring ved å justere på en eksisterende bestilling.

Tesla har nemlig i etterkant av reservasjonsåpningen, gjennomført to prisjusteringer.  Den første kom 3. februar i år, og den påfølgende så sent som 10. april.

Teslas norske informasjonssjef, Even Sandvold Roland, kunne allerede ved første prisoppgang berolige dem som hadde reservert bilen med følgende uttalelse:

– Kunder som reserverte Model Y før prisøkningen og ikke gjør noen endringer i bestillingen sin, vil beholde prisen de fikk forespeilet da de reserverte. Hvis de gjør endringer i bestillingen sin (utstyr, lakk, felger, osv.), flyttes bestillingen over på ny prisliste.

Kan bli dyrt
Nå som prisene nok en gang har steget, og muligheten for tilhengerfeste er lansert, er det oppstått stor usikkerhet om eksisterende reservasjonsholdere får anledning til å få montert tilhengerfeste på sin bil, uten å måtte betale de nye gjeldende totalprisene. Det kan nemlig bli opp mot 70.000 kroner dyrere, bare for å få bilen levert med tilhengerfeste.

Spørsmålene går i to retninger:

  1. Vil Tesla tillate eksisterende reservasjonsholdere å kunne legge til etterbestilling av tilhengerfeste på bilen, uten at dette utløser totalprising etter ny pristabell?
  2. Vil Tesla kunne tilby ettermontering av tilhengerfeste (enten ved levering – eller i etterkant), og at dette også reflekteres i bilens typegodkjenning ved registrering i Norge, og således utløser lovlig bruk av bilen?

Tesla Owners Club Norway har jobbet mot Tesla i denne saken, og kan med glede informere om følgende melding fra Even Sandvold Roland:

– Vi vet at hengerfeste er spesielt viktig for nordmenn, og de siste dagenes store engasjement fra norske Model Y-kunder og Tesla Owners Club Norway har bekreftet dette.

Vi har jobbet tett med kollegaer i Europa og USA for å finne en løsning, og er glade for å kunne bekrefte at ettermontering av hengerfeste på Model Y vil bli mulig. Mer informasjon vil komme senere.

For å gjøre prosessen så enkel som mulig for alle parter, prøver vi også å finne en løsning som gjør det mulig for kunder å legge til hengerfeste før levering, uten å betale for prisøkninger som har skjedd siden bestilling. Vi kan på det nåværende tidspunkt ikke love dette, men ettermontering vil altså i alle fall bli mulig.

Da er det bare å senke skuldrene, vel vitende om at et tilhengerfeste på Model Y er mulig å ettermontere til en mer fornuftig pris.