Påskevær på vintertreffet

Artikkel, Fotoalbum

Av: Vigdis Margrethe Løver

Årets vintertreff på Golsfjellet gikk over all forventning. Til tross for rundt 68 biler på isen, hvorav 20 biler kjørte på fredag og 60 biler på lørdag, var det lite stress og mye hygge for alle de 101 deltakerne.

Noen deltok for fjerde gang, og noen for aller første gang, slik det var med disse to venninnene fra Haugesund.

Anna Sorteberg Vik (22) og Stine Rullestad (21) dro hele veien fra Haugesund for å være med på isbanekjøring i TOCNs regi. Det var aller første gang de reiste på Tesla-treff, og turen over fjellet gikk problemfritt.

– Vi kjørte nesten 6 timer for å komme fram til Storefjell Resort Hotel, og det var inkludert ladestopp i Eidsfjord og på Gol, fortalte eieren av den hvite Tesla Model 3, Stine Rullestad. Hun hentet den i Stavanger i august sist år, og har sust rundt og kost seg på veiene siden.

– Og her på Tisleifjorden ble det mange runder på oss begge, fortalte Stine. De to venninnene delte på å sitte bak rattet, og siden det var første gangen de prøvde denne typen glattkjøring, ble det nye opplevelser for de begge.

– Alle vi snakket med her på treffet, var utrolig hjelpsomme. Vi måtte jo ha litt praktisk hjelp når det gjaldt å sette på slepekroken riktig, for det er jo viktig å sette sikkerheten først. Men heldigvis ble det ikke nødvendig å trekke oss ut av snøkantene, fortalte jentene. De var egentlig ganske stolte av at alt hadde gått bra på isbanen.

Teslaene sto tett i garasjen på Storefjell Resort Hotel. De fleste ønsket lading over natten, før en hel dag med isbanekjøring sto på planen.

Det var nok ikke alle som var like heldige denne helgen. Noen måtte dras ut både en og to ganger, mens andre faktisk satt fast i snøen opptil fem ganger i løpet av dagene. En sjåfør var skikkelig uheldig, og fikk en skade på sin bil. Et verkstedbesøk ble derfor nødvendig i etterkant. Men alt i alt, så koste alle sjåførene seg på isen både fredag og lørdag. Været var dessuten fantastisk begge dagene.

Tesla-sjåfører elsker å kjøre i kolonne og det ble en fin tur i solskinnet både fredag og lørdag fra hotellet og ned til Tisleifjorden.
Lørdag morgen måtte man forvente at det ville ta litt tid å få alle inn på banen.
Vi fikk flere baner å boltre oss på under årets Vintertreff.
Fra 500 meters høyde, fremstår banene som flott mosaikk.
Her er det Carina Larsen som får seg litt pølsemat under lørdagens isbanekjøring.
Pølsekøen var lang på lørdagens lunsjpause, men Storefjell Resort Hotel gjorde en kjempejobb for at alle skulle bli mettet.

Programmet for helgen inkluderte obligatorisk førermøte med undervisning i hvordan banekjøringen skulle gjennomføres. Kolonnekjøring til banene på Tisleifjorden, sjekk av bremselengde med ulike dekk, presentasjon av både teknisk og praktisk utstyr til bilen, Kahoot/quiz for både store og små, felles middag om kvelden og godt sosialt samvær i de koselige salongene på hotellet.

Lørdag kveld var det mange takketaler under middagen, og alle damene fikk hver sin rose av TOCN-president, Satheesh Varadharajan. En hyggelig gest i anledning av kvinnedagen 8. mars. TOCN er ganske stolte over å kunne være en av de bilklubbene som har nær femti prosent kvinneandel i styret. Det er kjempebra når det gjelder bilmiljøet generelt, som jo regnes for å være et mannsdominert miljø.

Tekst og foto: Journalist Vigdis Margrethe Løver og Roger Kolbu (TOCN)

Førermøte med masse informasjon om dagens kjøring ble det både fredag og lørdag, og alle fulgte godt med. TOCNs samarbeidspartner Dekkmann hadde også en presentasjon av sine vinterdekk som kunne prøves ut på banene i løpet av helgen.
TOCN-styret stilte fulltallig på årets vintertreff. Her er det Vigdis Asbjørnsen som informerer mens Roger Kolbu, Elise Gundersen og Carina Larsen følger med fra sidelinjen.
Roger Kolbu har lagt ned mange timers forarbeid før vintertreffet, og jobbet hele helgen for at alle deltakerne skulle få en god opplevelse med bilen sin.
Terje Førsund forklarer opplegget rundt banene vi skulle benytte i år.
Rafael de Mestre (fra Spania/Romania/Tyskland) kjørte rundt i en bil med reklame for sitt prosjekt som skal gjennomføres til sommeren. Prosjektet heter «80edays» og kan følges på YouTube.
Noen hadde det ekstra gøy i ulike dyre-drakter. Sondre Sanne og Elise Gundersen gjemte seg i kostymene, mens Kristoffer Helle satt bak rattet.
Elise Gundersen lærte seg teknikken med å snurre rundt på banen sist år, og denne gangen gikk snurrene så kjapt at hun nesten mistet kontrollen, men det holdt heldigvis bra.
Dekkmann skiftet hjul på bilene hele helgen, så alle som ønsket fikk prøve det aller nyeste på markedet i vinterdekk, med og uten pigg.
Én enslig Roadster hadde funnet veien til årets vintertreff.
Dekkmann i full sving med å skifte hjul på en av deltakerbilene.
Roger Kolbu holdt bra oversikt over isbanekjøringen med drone.
Det var mange som holdt tale, og de besøkende fra Tesla West Sweden (TWS) og fra den Østerrikske Tesla-klubben var noen av talerne. Fra venstre: Hamid Raziullah fra TWS, Vigdis Asbjørnsen (TOCN), Bernd Donner fra Tesla Club Austria, Tom Sjötun fra TWS og Satheesh Varadharajan (TOCN)
Roseseremoni lørdag kveld under middagen. En rose til alle damene i anledning av 8. mars. Satheesh Varadharajan var giveren, på vegne av herrene i TOCN.

Legg igjen den første kommentaren