Thilo Bubek ble vinneren av TOCNs fotokonkurranse

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Det ble til slutt Thilo Bubek fra Tromsø som stakk av med hovedpremien i TOCNs store fotokonkurranse, som foregikk gjennom hele 2018. Ingen kunne måle seg med hans foto av Teslaen i fart.

Like utenfor Tromsø bor og jobber Thilo Bubek, og det har han gjort de siste femten årene. Han trådte sine barnesko i det sydvestlige Tyskland, i området rundt Stuttgart, men som voksen dro han til Nord-Norge for å bli fastboende der.

Naturen
Det var naturen og lyset som lokket ham oppover. Fotografert har han gjort nesten hele sitt liv, og i perioder har han også arbeidet som profesjonell fotograf, men nå er det fotografering til hobbybruk han driver med. Og selvfølgelig er det naturen som står i fokus som hovedmotiv. Men etter at han ble Tesla-eier har han lekt seg med motiver hvor bilen også er blitt en naturlig del.

Teslaen bestilte han i slutten av 2014, og i juni 2015 var han nybakt Tesla-eier. Siden har han kjørt ca 90.000km, mye pendling i jobben, men også gode langturer til Tyskland, hvor familie og venner fortsatt besøkes.

– Jeg er glad i bilen min, og jeg er glad i fotografering, sier Thilo, og forteller at siden bilen kom, så har det blitt masse bil-bilder etter hvert.

God planlegging må til
Selve vinnerbildet arbeidet han lenge med før han fikk anledning til å gå i gang. Han ønsket å ta bilder av bilen i fart, og måtte involvere en god kamerat i opplegget sitt. Høstfargene og lyset var spesielt fint høsten 2017, og det ble utnyttet på mesterlig vis. Han satte et kamera på stativ i bagasjerommet på kameratens bil, og brukte fjernbetjeningen til kameraet mens begge bilene var i fart.

– For å få skikkelig effekt av bevegelse valgte jeg å bruke forholdsvis lang lukkertid og blender på 8, for å få nok dybdeskarphet. Det ble tatt en hel del bilder på turen, og etter mange forsøk fikk vi fram den effekten vi ønsket. Et skarpt bilde av bilen, samtidig med at det ble en god komposisjon i farger og bakgrunn, forteller Thilo. For de riktig innvidde, så er bildet tatt med Nikon D850 med 70-200/2.8 AFS objektiv (på 180 mm brennvidde).

Og premien han fikk velge mellom var enten et CHAdeMO-adapter eller en vegglader. Det var ikke et veldig vanskelig valg for Thilo. Bilen hans er nylig blitt oppgradert til CCS, og en vegglader er det han nå trenger mest.

TOCN gratulerer Thilo Bubek med et mesterlig bilde. Fart, farger, dybde, skarphet i hovedmotivet var noe av det som gjorde dette til et vinnerbilde. Det tok dessverre litt lang tid å fordøye alle de innsendte bildene, sortere dem og finne vinneren. Men vi er stolte av at det var dette bildet som vant TOCNs fotokonkurranse 2018.

Bildet preget for øvrig forsiden på TOCNs kalender 2019.

Tekst: Vigdis Margrethe Løver
Foto: Thilo Bubek

Legg igjen den første kommentaren