Nonbye inviterte til demonstrasjon av foliering

Artikkel

Av: Roger Kolbu

En kveld sent i september inviterte samarbeidspartneren Nonbye TOCN sine medlemmer til en faglig prat om foliering. 15 – 16 medlemmer møtte opp i lokalene på nedre Grorud, der vi ble godt tatt imot av Marius Bjørkvall og Tom Alfred Lindstad.

Nonbye har foliert biler, og ikke minst Tesla sine modeller, helt siden 2013. Tesla-eiere er nok de som i størst grad sørger for å legge folie og “chrome delete” på sine biler.

Marius og Tom Alfred hadde sørget for at to av Nonbyes eksperter på foliering var til stede denne kvelden, og dermed fikk vi en unik mulighet til å oppleve hele prosessen rundt den jobben det er å foliere en Tesla.

Utenfor Nonbye sine lokaler på Nedre Grorud i Oslo.

Model 3
TOCN-medlem Sondre Sannes egen Model 3 sto oppstilt som forsøkskanin, og vi ble loset gjennom alle forberedelser og oppgaver som inngår i en folieringsprosess.

Vi fikk først demonstrert hvordan de legger på en klar folie på panseret. Panseret vaskes og tørkes. Deretter sprayes det på rent vann, både på panser og på folie. Foliestykket legges deretter på, og luftbobler under folien blir nøye presset bort ved hjelp av en spesialnal. Deretter blir folien nøye tilpasset kanter og hjørner, før den forsiktig kuttes med et skarpt knivblad. Også en mer tradisjonell folievariant ble lagt på en av sidedørene.

Vi fikk en full demonstrasjon på hvordan en klar folie blir lagt på.

En av våre andre samarbeidspartnere, Sondre Hugaas fra Bilkomponenter, var til stede og informerte om deres tilhørende varer og tjenester. Også en karbonfoliert frontspoiler fra Unplugged Performance fra deres brede sortiment ble montert på bilen.

Premier
I løpet av kvelden ble det foretatt en trekning på tre premier blant de fremmøtte, der Nonbye sto for to gavekort på kr. 2500 og 1000, som kunne benyttes ifm. foliering eller annen behandling av bil, samt varer fra deres sortiment.

Bilkomponenter sto for et gavekort på kr. 2000, som kunne benyttes på varer i deres nettbutikk samt for tjenester de utfører.

Her følger ytterligere bilder fra kveldens presentasjon:

Tesla-logoen fjernes forsiktig fra panseret. Et tynt fiskesnøre gjør susen.
Tom Alfred Lindstad fra Nonbye forteller om deres virksomhet, og hvilken filosofi de jobber etter.
Alle luftbobler må presses ut. Litt varmluft gjør susen.
Etter foliering av døren, er det Chrome Delete som står for tur.
Gode tilbud på utstyr og pleiemidler for folie ble det også for de fremmøtte.

Tekst og foto: Roger Kolbu, TOCN