Unplugged Performance på norgesbesøk

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Minimalisme er ikke for alle. Noen har faktisk lyst til å style Teslaen sin slik at den blir helt unik. Dette har Ben Schaffer i Unplugged Performance gjort til sitt levebrød. Nå er han på reise rundt i hele verden, og sist helg var han i Oslo. TOCN stilte opp, sammen med andre interesserte, og fikk et meget hyggelig møte med en dedikert mann.

Made in USA
Unplugged Performance er et USA-basert firma, og Ben Schaffer fra California er CEO og Co-Founder. Firmaet, som ble etablert i Hawthorne (i Los Angeles) i 2013, utfører alle former for detailing og coating, forandringer av interiør og eksteriør etter kundenes ønsker. I Norge er det mange eldre Model S med nosecone som har fått et oppgradert utseende til å bli lik en “facelift”-utgave, og dette produktet er nok det som firmaet er mest kjent for her på berget.

– Tesla likte det vi gjorde med fossilbilene vi hadde redesignet i mange år allerede, og spurte om vi hadde mulighet til å gjøre det samme med deres biler. Jeg svarte at jeg aldri hadde prøvd å kjøre Tesla noen gang. Likevel hadde jeg kjøpt Tesla-aksjer, så en stor tro og respekt for firmaet hadde jeg jo, forteller Ben Schaffer. Han fikk prøvekjøre en Tesla i 20 minutter, og ble så begeistret at han kjøpte seg sin egen med det samme.

Spesialtilpassede biler
Fremtiden måtte bli elektrisk for Ben Schaffer. Alt det firmaet hans, Unplugged Performance, hadde gjort med fossile biler, gjør han nå med Teslaer.

– Vi har utvidet firmaet og har 22 ansatte som jobber med redesign av Tesla. Ingen andre har gjort dette tidligere, og selv om markedet forandrer seg, så følger vi med. Vi prøver nå å lage biler for spesielle Tesla-entusiaster, blant annet ved å lage bilene racetrack-attraktive og tilby modifisering for vanlig gatekjøring. Folk flest ønsker seg også en Model 3 som er komfortabel. Vi gjør den enda mer komfortabel, forteller Ben Schaffer. På Model S oppgraderes suspension (fjæringen), og i følge Ben Schaffer blir Teslaene bedre enn Porsche.

– Vi prøver å gjøre Tesla til en enda bedre utgave og forbedre på en enda bedre måte enn det Tesla selv har mulighet til. Vårt mål er å lage hver enkelt bil så unik som mulig, ikke for millioner av biler, men noen få, mener Ben Schaffer. Han sier at Tesla er et veldig travelt firma som produserer biler på løpende bånd, og at de ikke har samme muligheten til å lage det samme som Unplugged Performance kan tilby.

Tesla-fellesskapet
Etter en god stund med mat og snakk på Sjøflyhavna Kro på Fornebu, spurte TOCN om hvordan han opplevde Norge og nordmenn. Ben Schaffer sa da at han syntes at en av de største tingene ved å være en Tesla-eier er fellesskapet mellom Tesla-eierne verden over.

– Jeg er veldig heldig som får lov til å reise rundt og møte Tesla-eiere over hele verden, og over alt føler jeg meg som hjemme, for vi er på en måte i samme familie. Om du tar deg en tur til Los Angeles, vil du oppleve det samme fellesskapet og båndet som knytter oss sammen.

– Det som er unikt med Norge er at det er så utrolig mange forskjellige elektriske biler på veiene her. Det føles litt som å spasere inn i fremtiden. Vi er like verden over, og fremtiden er elektrisk, avslutter Ben.

Turen videre gikk til Sveits og nye Tesla-eiere fikk et møte med denne dedikerte mannen, men han har et godt håp om å møte oss nordmenn igjen ved senere anledninger.

Tekst: Journalist Vigdis Margrethe Løver
Foto: Roger Kolbu og Vigdis Margrethe Løver

Legg igjen den første kommentaren