Prøvekjøring med Model 3 er nå i gang

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

Det er mange som prøvekjører Model 3 i disse dager. Carina og Christian Larsen var to av de første som satte seg inn i denne nye bilen. Og de var imponerte.

– Denne var jammen liten og kvikk, mente Carina og Christian, etter sine aller første prøveturer i Model 3 Performance, som nå står utenfor Norges Varemesse på Lillestrøm. Hun og ektemannen var nok noen av de første i området som fikk entre bilen som de hittil bare har fått se på, sitte stille i setet og føle på. Fredagskvelden brukte de to til å teste ut bilen, og siden det var skikkelig vinterføre, satset de alt på å prøve ut vinteregenskapene. Fem Tesla Model 3 sto linet opp for prøvekjøring, tre røde, én blå og én grå. Midlertidige ladestasjoner var plassert ut, så her var alt lagt til rette for en god opplevelse.

Carina Larsen på plass i setet på Model 3 P, og er spent før sin aller første prøvetur med bilen.
Fem Model 3 står linet opp utenfor Norges Varemesse på Lillestrøm og venter på testkjørere.

– Det var veldig gode vinterdekk på demobilen, og bilen «satt» utrolig godt på veien. Ingen antydning til sladd, til tross for ganske så glatt føre.
– Denne bilen er både liten og allikevel føles den mer enn stor nok innvendig, så den likte vi godt, forteller Carina. Hun hadde på forhånd hørt at Model 3 var en sprek bil, men ble likevel rimelig imponert. At skjermen var plassert midt i, med all informasjonen og med «knapper», var kun litt uvant, men ikke til sjenanse i det hele tatt. Men Carina pleier ikke trykke på skjermen under kjøring ellers heller, når hun kjører rundt i sin Model X. Demobilene har ingen AP eller cruise-kontroll, så innstillinger bør nok settes på før kjøring.

– Det som skiller seg mest fra bilene med Autopilot 1, er nok oversikten på veien. Nå vises bilene som kjører bak bilen også, i tillegg til de bilene som kjører på sidene og foran. Og det var tydelig forskjell på høye og lave biler på skjermen. Om det var noe negativt å si om bilen, så har ikke jeg funnet det ennå, forteller Carina. Hun syntes bilen var utrolig morsom å kjøre, så nå teller de på knappene og tenker skikkelig på å bytte ut sin første Tesla, en Model S, med en hvit Model 3 Performance.

https://www.tocn.no/wp-content/uploads/2019/01/ABA257E1-6315-462B-92A2-54D03192F757.jpeg

Det står nå hele syv eksemplarer av Model 3 til rådighet for prøvekjøring på Lillestrøm. Og køen begynner å bli rimelig lang. I morgen (tirsdag) et det påmeldt 160 sjåfører, så at denne bilen fanger stor interesse, det er i hvert fall helt sikkert.

Ønsker du å prøvekjøre Model 3, du også?
Meld deg på her: https://www.tesla.com/no_NO/event/M3HVTD-RH-Oslo

Tekst: Vigdis Margrethe Løver
Foto: Privat