Kommer Tesla endelig med hengerfeste på Model 3?

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Det har lenge vært spekulert i om Tesla ville komme med hengerfeste på denne modellen. Nylige endringer i bilens elektronikk tyder på at dette nå er i ferd med å skje.

Oppgraderte tegninger av det elektriske systemet for Model 3, viser en ny kurs for «Trailer Lights», hvilket bare kan tolkes som lys for henger. En god nyhet for deg som vurderer Model 3, og samtidig ønsker mulighet for henger, men kanskje dårlig nytt for dem som allerede har bestilt bilen.

Vi gjør oppmerksom på at disse detaljene ikke er bekreftet fra Teslas side.

I henhold til Tesla sine nyeste og gjeldende tegninger, kom dette med i produksjonen fra 09.01.19 (SOP3). Dette er første tegn på at dette er blitt, eller skal bli implementert.

Vi finner ingen fornuftig grunn til at Tesla skulle legge til rette for «Trailer Light Controller» og «Trailer Light ECU», dersom man ikke samtidig også planlegger hengerfeste.

Disse endringene er altså med i de helt nyeste tegningene for Model 3, produsert fra 09.01.19. Kontakten X041 finnes også i tidligere utgaver av tegningene, men inneholdt ingen elektronikk å knytte ledningene til. Nå er altså hardware og ledninger på plass. I tegningen for biler produsert før 09.01.19 (SOP2), er ikke dette med i det hele tatt.

Det elektriske diagrammet forteller ingenting om selve hengerfestet er klart, ei heller om dette kan ettermonteres på allerede produserte biler.

Samtidig ser det ut til at luftfjæring blir en opsjon på Model 3 (ASUSP, se figur til høyre). Denne muligheten var heller ikke tilgjengelig i forrige versjon (SOP2).

Det vil være en ganske formidabel nyhet, dersom Model 3 nå endelig får mulighet for hengerfeste. Svært mange har, siden Model S ble lansert, ønsket seg muligheten til å trekke henger, men enn så lenge har kun Model X vært løsningen. At Model 3 nå kanskje får hengerfeste, vil nok føre til at bilen også tiltrekker seg en enda større interessegruppe.

Vi gjør oppmerksom på at disse detaljene ikke er bekreftet fra Teslas side.

Tekst: Sigurd Ingvaldsen og Roger Kolbu, TOCN
Foto: Tesla.


Oppdatert 14.03.2019:

Følgende avsnitt i bilens manual viser de tillatte spesifikasjonene for hvordan og hva bilen kan trekke mtp. tilhenger:

Legg igjen den første kommentaren