Hvor blir det av vinterhjulene mine?

Artikkel

Av: Roger Kolbu

Mange av de nye Tesla-eiere det siste halve året savner tilbakemelding fra Tesla på hvor deres bestilte felgpakker blir av. TOCN har sjekket opp situasjonen med Teslas ansvarlige for dette, og kan meddele følgende:

Hva er årsaken til forsinkelsen?
Tesla gikk dessverre altfor sent igang med å forberede vintersesongen, og fikk dermed hele to utleveringskvartalers vinterdekkbehov å ta tak i. De gjør nå alt de kan for å løse leveranseproblemet, og intet prioriteres høyere enn dette.

Hva gjør Tesla nå for å kunne skaffe dekk?
Nokian produserer dekk for harde livet, og felger sendes samlet til fabrikken for montering der. Deretter sendes de ferdige felgpakkene direkte ut til avdelingene – og de respektive kundene som har bestillinger på dette.

Hva kan kundene gjøre nå?
Alle kunder som har bestilt vinterhjul fra Tesla blir kontaktet fortløpende av Vianor så fort de har fått vinterhjulene på plass. Det har vært en forsinkelse i leveringen av noen vinterhjul, men innen kort tid skal dette være løst.

De kundene som ikke har fått tilbakemelding fra Vianor ennå, og som ikke kan vente, bes ta kontakt med Teslas salgs-, leverings- eller serviceavdeling, slik at de får videresendt henvendelsen og kunden får sine vinterhjul sendt til Vianor så fort som mulig.

Hva gjør du, dersom du MÅ skaffe deg andre dekk (og/eller felger) selv?
Dersom du trenger vinterhjul til bilen din med en gang og ser deg nødt til å skaffe dette på egenhånd, kan du kansellere kjøpet av vinterhjul. Du må da sende en e-mail til Teslas leveringsavdeling (deliveryno@tesla.com) og informere om dette, slik at refusjonsprosessen kan igangsettes. Vær oppmerksom på at kanselleringen har en behandlingstid på 6-8 uker.

Det som da er VIKTIG å ta hensyn til, er at dersom man har kjøpt bil (og ekstra dekk/felger) på banklån/-finansiering, er det en krevende prosess som må settes igang.
Nye lånepapirer må skrives ut, disse må undertegnes – og det er banken som får refundert beløpet som felger og dekk utgjorde i kjøpsssummen.
Altså må man i så fall selv dekke kostnaden for det nye settet man kjøper eksternt – forståelig nok.
Tesla håper selvsagt å unngå dette merarbeidet, og har derfor satt full prioritet på vinterdekkleveransene.

Hvor henter man dekkene – når de er klare for levering?
Det er for øvrig fortsatt nærmeste Vianor som tar imot felgpakkene, og de lagres og registreres på bilens VIN.

Foto: Damien Pollett, Flickr (https://www.flickr.com/photos/damienpollet)
Brukstillatelse gjennom Creative Commons (CC BY-SA 2.0).

Legg igjen den første kommentaren