Tesla Autopilot – Brukerundersøkelse

Artikkel

Av: Satheesh Varadharajan

Lex Fridman er en del av et team med ingeniører hos MIT der de prøver å forstå og bygge semi-autonome kjøretøy, som forhåpentligvis kan være med på å redde liv og gjøre kjøring mer fornøyelig. Disse studiene er rettet mot analyse av menneskelig adferd knyttet til Tesla sin Autopilot ved å bruke “computer vision”. Der analyse fra over en halv million kilometer og milliarder av videobilder av ekte kjøring fra Tesla-bilene er brukt. Resultatene er veldig interessante og for å supplere ytterligere ønsker de å gjennomføre en brukerundersøkelse for å kvalitetssjekke mot en større eierandel.

Selve undersøkelsen tar ca 10-15 minutter og er til stor hjelp i videre utvikling. Link til undersøkelse finnes nederst i artikkelen.

Frem til nå har de utstyrt 21 Tesla Model S og Model X biler, 2 Volvo S90 biler og 2 Range Rover Evoque biler for både en langsiktig periode (over et år pr sjåfør) og en middels periode (en måned pr sjåfør), med innsamling av naturlig kjøredata. Studien er aktiv og økende. Det finnes nå 89 deltakere, 8,851 dager deltakelse, 525,268 km og 4,2 milliarder videobilder.

 

Link til brukerundersøkelsen: MIT Tesla Autopilot Survey

Satheesh Varadharajan
Styreleder
Tesla Owners Club Norway

 

Kilde: MIT Autonomous Vehicle Technology Study