Vær OBS! Smart preconditioning er nå satt på

Artikkel

Av: Vigdis Asbjørnsen

Et NB til alle, – spesielt til dere på vinterferie, der ladeopplegg kanskje ikke er like optimalt som hjemme:

Har bilen nylig fått ny software? Da bør du sjekke hvor mye strøm bilen har igjen. Mye tyder på at funksjonen “Smart Preconditioning” står “PÅ” som standard nå.

Har bilen færre km igjen enn antatt, sjekk om «Smart Preconditioning» står på (ON). Gjør den det, bør du skru den av (OFF).

Smart Precondition skal sørge for å sette på varme i bilen når bilen etter erfaring vet du skal ut og kjøre, slik at kupeen i forkant er varm og god. Problemet til nå med denne funksjonen har vært at bilen har vært «litt for flink», slik at dette også skjer de dagene (og på tidspunkt) der du ikke skal avgårde.

Det har kommet flere meldinger om at siste softwareversjon setter denne innstillingen på igjen, selv om man selv altså har valgt å ha den av.

Når man er på hytta, er det nok mange som har en svakere sikringskurs man lader på. Da vil det ta litt lenger tid å lade opp bilen, og man er derfor avhengig av at bilen ikke skal tape så mye av batteriet mens den står uvirksom noen dager.

Unødvendig varming av kupé krever mao. mye ekstra strøm – og er kanskje noe du ikke har mulighet og «råd» til ift. rekkevidde hjem.

For å få et litt mer forutsigbart batterinivå før hjemreise, sjekk følgende:

  • Gå inn på menyen i bilen og velg «Vehicle». Under fanen “Climate” bør «Smart Preconditioning» absolutt stå/settes til «OFF».
  • Dobbeltsjekk at innstillingen ikke er forskjellig på de andre kjøreprofilene.

Legg igjen den første kommentaren