Damer og elbil er sant

Artikkel

Av: Vigdis Margrethe Løver

NAF har nylig begynt med egen informasjon om elbiler, og har laget podcast kalt «elbilpodden». Her intervjues og filmes det nye episoder annen hver uke, og denne uken er Tesla-damene fra TOCN i fokus.

Carina Larsen og Vigdis Haugland Asbjørnsen fra TOCN, Tesla Owners Club Norway, på utsiden av NAF-lokalene i Oslo etter filmopptak og intervju til ny podkast-episode.

 

At det er damer som bestemmer valget av bilkjøpet i familiene, kommer kanskje som en overraskelse på de fleste. Og at det er damer som vil ha elbil, ja da lurer mange enda mer. Men dette har NAF undersøkt, og funnet at stemmer. Derfor ønsket de seg dame-elbilentusiaster til sin neste elbilpod, et videoprogram som sendes ut hver 14. dag. Vigdis Haugland Asbjørnsen og Carina Larsen fra TOCN stilte frimodig opp foran kameraet til utspørring.

– Dette var litt skummelt, men aller mest gøy å være med på, fortalte Vigdis Haugland Asbjørnsen og Carina Larsen etter møtet med NAFs egne journalister og videokameraer. Det var første gang de stilte opp foran kamera, men begge følte de at de ble tatt veldig godt imot i avslappede omgivelser.

– Vi snakket løst og fast om både Carinaskuffen, TOCN – Tesla Owners Club Norway, ladefondet og selvfølgelig om damenes valg av familiebil, forteller Vigdis. Hun har vært med i Tesla-miljøet fra starten av, og har etter hvert fått en meget god innsikt i elbilverdenen. Både Vigdis og Carina er enige om riktigheten i at det er damene som bestemmer at den neste familiebilen skal være en elbil. Utstyrspakkene som da velges til elbilene, blir også valgt ut fra hvor praktiske de er i bruk.

– Jeg har faktisk deltatt på NAF-mekkekurs for damer en gang i tiden, fordi det var så frustrerende å ikke kunne noe om bilen jeg kjørte til daglig. På kurset lærte jeg meg blant annet hva en forgasser er, fortalte Vigdis, men den kunnskapen er ikke lenger så viktig, siden hun kjører en av de eldste Teslaene i landet.

– Tesla var jo flunkende ny da den kom hit til landet, og jeg har fått være med å lære helt fra bunnen av – på lik linje med mennene. Så på dette området er vi på likefot med mannfolkene, mener Vigdis. Nå er hun nestleder i styret for verdens største offisielle Tesla bilklubb, og administrator for Norges største Teslaside på Facebook med ca 16.500 registrerte medlemmer. Selv om det er registrert kun 12% damedeltakelse på facebookforumet, er styret i TOCN nesten likt fordelt, med fire damer i et styre bestående av ni personer. Det befinner seg noe over 22.000 kjørende Teslaer i Norge nå, og når Model 3 kommer, er det forventet at antallet Teslaer vil stige enormt i landet vårt.

NAFs podkast med intervjuet av Vigdis og Carina vil komme ut allerede i begynnelsen av neste uke, og kan lastes ned fra appstore eller sees på NAFs websider.

 

Tekst: Journalist Vigdis Margrethe Løver

Foto: Carina Larsen, Solveig Asbjørnsen